Positiva tankar

Har skrivit om detta förut men det kan upprepas hur många gånger som helst. För det är verkligen så och det är så viktigt.

Positiva tankar ger mer positivt i livet!

Det kan låta som en klyscha för många, speciellt om man känner sig nere och livet känns tungt. Det är lätt att hamna i en negativ spiral där det negativa tankarna har tagit över. 

Som mycket här i livet så är det här inget som sker på en dag eller två, så det gäller att bestämma sig för att vilja förändra sitt liv och det är bara du som kan göra det jobbet.

För mig var det så att jag hade en liten figur på var axel, en negativ och en positiv, och då var det så att jag mest lyssnade på den negativa. Men med medvetna val har jag lyckats med en förändring. Självklart kommer det negativa tankar ibland men viktigt då att inte fastna där.

När den negativa tanken kommer så tänk om och låt den postitiva tanken ta över. Ju oftare du gör detta ju mer naturligt kommer det att bli för dig. Jag säger inte att det är enkelt men det går om du vill göra en förändring. För visst är det härligare att leva ett positivt liv.

Det positiva blir lite som ringar på vattnet, det sprider sig till andra i din omgivning också. Så då kan du tänka vad som händer när vi är i närheten av negativa individer.

Vi har en del måsten i våra liv och det är olika för varje individ vad som är ett måste. För mig och många andra är måste ett negativt ord och som jag har bytt ut till, jag vill/jag behöver.

Så några exempel på hur jag tänker och känner och hur du kan tänka istället:

Städning är inte en av mina favoritsysslor så för att tycka att det är lite mer ok att städa så tänker jag: Jag städar för att jag tycker om att ha det rent hemma och jag känner mig väldigt nöjd när jag städat klart. Så innan jag börjar städa så fyller jag mig med känslan av hur det känns när det är klart och då går det mycket lättare. Lyssnar även på bok eller musik och då tänker jag knappt på att jag städar.

Tycker också det är väldigt tråkigt att borsta tänderna men avskyr att gå till tandläkare: Så då tänker jag: Jag borstar tänderna för att jag inte vill gå till tandläkaren och laga hål. Jag smörjer in mina fötter varje kväll även om jag är trött för att jag vill ha mjuka fötter.

Kan naturligtvis skriva fler exempel men jag tror ni förstår. Så istället för att säga jag måste göra det och det så byt ut till jag gör detta för att jag mår bättre av det, det är mysigt med lite god mat i kylen, skönt med rena kläder i garderoben med mera med mera.

Jag önskar er alla en härlig positivt dag och behöver du hjälp med att förändra ditt tänk så finns jag här och hjälper dig gärna.

För det är väldigt härligt att leva ett positivt liv.

Kram Vendela

 

 

 

 

 

4 Sep 2017