Blogg

RSS

Flytten

8 Nov 2018

Info för er som är nya här, jag tog tidigare emot mina klienter i stan och så har det varit dom senaste 4 åren. Men i början av 2018 började jag fundera på att flytta min verksamhet från stan och få känna ännu mer lugn och ro.

Så tankarna gick fram och tillbaka, hur ska jag göra, fram och tillbaka. Så precis innan sommaren bestämde jag mig. Det kändes rätt i hela kroppen och jag tog mitt beslut. 

När vi byggde vårt hus i Lösen, så byggde vi först en garagelänga med en liten minilägenhet och det var där vi bodde under tiden vi byggde huset.

Annexet som vi kallar det har under åren varit uthyrt till bland annat studenter och pendlare. Sista september i år flyttade vår sista hyresgäst ut.

Min plan var att lämna Hälsoplan 5, Ronnebygatan 49, innan jul och ta emot mina klienter i januari. Så att vi i lugn och ro skulle kunna fixa till Annexet. Men så blev det lite panik på grund av takrenovering på Ronnebygatan och mitt rum är beläget högst upp. Så det var väldigt mycket bankande och oväsen och inte så passande när det var dags för healing och hypnoterapi.

Så min man Thomas och jag kämpande på med uppfräschning av annexet så att jag skulle kunna flytta in så fort som möjligt och det gick väldig bra. Vi kom hem från Spanien 5 oktober och dagen efter började vi rensa ut, sälja möbler, spackla, måla, lite nya inköp och flytt. Så den 23 oktober tog jag emot min första klient här i Lösen.

Det känns så otroligt bra och jag känner ett enormt lugn här. Jag måste erkänna att jag natruligtvis kände en viss oro att klienterna skulle minska men det är tvärtom, det är fler nya klienter som kontaktat mig och bokat tid. Ingen är gladare än jag eftersom jag verkligen brinner för att få hjälpa andra till bättre mående och ett mer glädjefyllt liv.

Så varmt välkommen till dig som vill hälsa på mig i mitt lilla kryp-in och få känna lugnet redan innan du kliver in genom dörren.

.

Du hittar mig på Långängsvägen 9 i Lösen. Vägbeskrivning hittar du i menyn under kontakt.

Önskar er alla en fortsatt skön dag och kom ihåg, det är aldrig för sent för förändring.

Kram Vendela

Välj det bästa

4 Apr 2018

Ibland känner vi hur känslorna bara bubblar inom oss, både goda och onda känslor. Dom goda känslorna är ofta lätta att visa och dela med sig av men värre för ganska många att våga visa sina onda känslor. 

Känslor kan göra ont och det som många gör då är att trycka undan dom och lägga på ett glatt yttre.

Men vad händer med oss då?

Vi trycker ner och vi trycker ner och till slut finns det inte plats för mer onda känslor och vi mår sämre och sämre och vi kanske till och med undrar varför. Det är inte alltid vi är medvetna om vad vi gör och varför.

Så det bästa för oss när vi känner att vi mår lite dåligt är att inte bara gå runt och acceptera sitt mående utan verkligen försöka ta reda på varför. Inte alltid så lätt. Men det finns hjälp att få.

För det är när du blir medveten om varför du mår dåligt eller varför du gör på ett visst sätt som det går att påbörja en förändring. Du behöver också vara medveten om att det kan ta lite tid. Men det går om du vill.

Så välj det bästa för ditt liv, våga berätta hur du känner och hur du mår och börja leva livet mer fullt ut. För vad vi vet så har vi bara ett liv, vi har olika tro på det, och då är det viktigt att vi tar hand om det på bästa sätt.

Känner du att du behöver en förändring så finns jag här och stöttar dig.

Det är inte alltid lätt att hitta rätt person för hjälp så därför erbjuder jag dig kostnadsfritt ett 15 minuters samtal via skype, telefon eller live för att vi ska få känna på om det känns rätt.

Så tveka inte att höra av dig med frågor eller om du vill boka en tid.

Allt gott!

Kram Vendela

 

 

Det är aldrig för sent

21 Feb 2018

Det är aldrig för sent till en förändring i livet. Bättre sent än aldrig. Det är viktigt att känna sig nöjd med livet den dagen vi lämnar in.

Vi kanske inte kan förändra allt vi vill på en gång. Men de små förändringarna är också viktiga för oss. Små förändringar kan förändra vårt liv enormt mycket så det blir mer glädje och positivitet i livet.

Det är lätt att hamna i negativa tankar och spiraler men det är inte alltid så lätt att komma ur det själv.

Men med lite nya tankar och vinklar så går det.

Så känner du dig redo att förändra ditt liv till det bättre så tveka inte att höra av dig.

Jag ser fram emot att få träffa dig och följa dig på din resa.

Varmt välkommen!

Kram Vendela

 

 

God Jul och Gott Nytt År

23 Dec 2017

Önskar alla en härlig, lugn och skön jul

och ett Gott nytt år.

Själv ser jag fram emot en lugn och skön jul tillsammans med min man och barnen och lite god mat och även mysiga lediga dagar tillsammans med min man Thomas.

Jag hoppas ni tar det lugnt i jul och njuter och så ser vi fram emot ett nytt spännande år. Jag hoppas vi ses då.

Julkramar från Vendela

 

Min mamma

14 Dec 2017

Ja som en del av er vet så växte jag upp med en mamma som var alkoholist och en frånvarande pappa. Tror att jag var hos min pappa varannan helg, men har inget minne av att jag någonsin kände mig bekväm med det och trivdes där.

När jag var liten så jobbade mamma heltid och drack på helgerna från morgon till kväll. När jag blev äldre och flyttade hemifrån så eskalerade hennes drickande. Hon jobbade på ett litet företag som lades ner och hon blev arbetslös och det gjorde ju att det inte fanns något som hindrade hennes från att dricka. 

Hon har kört rattfull och blivit straffad för det, detta visste jag inget om utan hittade papper om det när hon dött. Hon försökte även ta sitt liv två gånger.

Att leva ihop med en alkoholist är inte lätt. Du vet aldrig hur läget är. Du vet aldrig om du kan lita på vad personer säger eller lovar dig och det även i nyktert tillstånd.

Kommer aldrig att glömma när mamma på fredagen efter jobbet lovade att vi skulle åka till stan nästa dag och shoppa. Det var innan jag fick ta bussen själv in till stan, jag kanske var 10-11 år. Jag blir så glad och rusar upp på lördag morgon och frågar: när ska vi åka? Då sitter mamma vid köksbordet med en mugg framför sig, för att jag ska tro att det är kaffe hon dricker, och hennes svar blir: vi ska inte åka!!!! 

Den besvikelsen jag kände där och då och vid många andra tillfällen är enorm. Jag litade inte på något hon sa förrän det blev av eller var gjort. Det har gjort att jag även idag har svårt att lita på människor innan jag känner dom. Efter ett tag så vet jag vem jag kan känna tillit till och inte. 

Jag träffade min man Thomas och vi fick vårt första barn när jag var 22 år. Kontakten med mamma blev mindre och mindre och det kunde gå 6 månader utan att vi hördes eller sågs. När vi väl pratade i telefon eller träffades så handlande allt om henne. Hon hade inget intresse av vare sig mig eller sina barnbarn. När jag berättade något om mig eller barnen så avbröt hon och pratade om sig själv istället.

När hon ringde visste jag aldrig i vilket skick hon skulle vara. Ibland var hon nykter, men ofta onykter och grät nästan alltid i telefonen. Ja sa även till henne att aldrig ta kontakt med mig i onykter tillstånd men det struntade hon i.

Till slut kände jag att jag inte mådde bra av att ha kontakt med henne. Jag skrev ett brev och förklarade och berättade om hur jag kände och mådde.

Efter ett tag kom det ett svar tillbaka och det var inget snällt svar. Jag blev så ledsen och storgrät. Hon skrev bland annat att det var mitt fel att vi inte hade kontakt längre. Det gjorde så ont och jag trodde på det. Mamma är alltid mamma och det mamma säger tror vi på. Detta gick jag och bar på i många år. 

Mamma dog år 2000 strax innan hon skulle fylla 59 år och jag känner att det var det bästa för henne. Hon mådde inte bra och var elak mot andra. Hon hade levt klart och behövde få frid. Det var en sådan lättnad när hon dog. (Hon dog i lungcancer. Min pappa dog 2007 i hjärtfel.)

På mammas begravning träffade jag en väninna till mamma. Hon berättade för mig att hon många gånger sagt till min mamma: du har bara en dotter, var rädd om henne. Där och då förstod jag att det inte var mitt fel att vi inte hade kontakt. Är så tacksam att Anita kom på begravningen och berättade det för mig. Annars kanske jag fortfarande hade känt skuld över det.

Jag vet att min mamma alltid har älskat mig och hon har också sagt det till mig ofta, ofta. Men det är inte alltid vi mår bra av att ha kontakt med våra nära och kära. Det är inte lätt att berätta för en närstående att vi inte mår bra vid kontakt. Men det är viktigt för oss själva att vi gör ett val som känns bäst för oss själva.

Jag vet varför min mamma drack och det är på grund av något som ingen ska behöva utsättas för. Men det är ändå ingen ursäkt varför hon behandlade mig som hon gjorde.

 

Känner du att du behöver prata med någon om detta eller något annan så finns jag här.

Kram Vendela

 

 

 

 

 

 

 

Klar änglahealing

29 Nov 2017

Är så glad och tacksam att jag fick möjlighet att gå utbildning hos Lasse och Anita Rydström, Seven Heaven, på Öland. Jag blir så fylld av lugn och kärlek när vi har våra utbildningsträffar. Både härligt och tråkigt att det är slut. 

Träffat så många underbara och varma människor. Tack till alla som varit med och tack för alla fina ord. Värmer verkligen mitt hjärta och jag hoppas vi ses igen.

Vill du prova på änglahealing så välkommen att boka tid.

Mer information finns under Healing.

Varmt välkommen och jag hoppas vi ses.

Kram Vendela

HSP - Högkänslig person

18 Sep 2017

Det är bara ett par tre år sedan som jag förstod att jag var en högkänslig person. Innan jag blev medveten om det så kände jag mig väldigt annorlunda och undrade varför jag var så konstig och känslig.

Det var när jag lyssnade på ett radioprogram på Radio Roslagen som jag förstod vad det var med mig. Det var precis som att Åsa Nilsson pratade om mig och det var otroligt skönt att få veta. Det var också en enorm lättnad att förstå varför och också veta att jag inte är ensam i detta.

Vill även du lyssna på radioprogram om högkänslighet eller annat så gå in på Radio Roslagen och välj webbradio och webbarkiv och där hittar du "Fånga ditt Liv med Gaya Pienitzka". Där finns olika program med olika teman.

Jag är väldigt känslig för ljud och doft, dofter kan göra mig väldigt irriterad och jag har ju också trott att alla känner samma doft som jag och även tyckt att det är konstigt när det inte varit så. Känner också väldigt lätt in stämningar och mående hos andra personer.

Bara för att du blir medveten om din högskänslighet så betyder det ju inte att det försvinner. Men däremot så får du en förståelse för varför du känner och reagerar på vissa saker. 

Så när du blir medveten om din högkänslighet så kan du välja att göra val så att du kan leva ditt liv så bra som möjligt. Det är naturligtvis inte alltid möjligt och vid sådana tillfällen så blir jag ofta väldigt trött efteråt och det kan sitta i i flera dagar beroende på vad jag har gjort eller vad som har hänt. 

Egentligen behöver det inte vara något märkvärdigt som gör att vi blir trötta men våra hjärnor tar in så mycket information hela tiden och till slut blir det för mycket. Tidigare blev jag bara sur och ledsen när kroppen blev trött och behövde vila men nu accepterar jag det och låter det vara så och sen är jag piggare igen.

Det är också vanligt med sömnsvårigheter bland högkänsliga. Oftast när jag ska sova så är huvudet fullt med tankar eller så har jag en låt som bara går och går och då är det väldigt svårt för mig att somna. Jag har löst det på mitt sätt så jag lyssnar på bok och då har jag lättare att släppa tankar och slappna av. Ibland sover jag bättre och ibland sämre. Jag sover inte bra men jag har accepterat att det är så här och jag gör ingen stor grej av det och känner att jag klarar min vardag med den sömnen jag får. Jag har provat insomningstabletter men det är inget som jag vill hålla på med och det hjälpte mig inte heller. 

Vill du ta reda på om du är HSP - high sensitive person - högkänslig person så kan du göra Elaine Arons självtest som finns på nätet:

https://sensitiv-hsp.se/hogkanslighet/elaine-arons-sjalvtest/

Jag har även läst ett par böcker:

Finns fler böcker i detta ämnet och en hel del information på nätet. Så bara sök så kommer du att finna det som passar dig bäst.

Vill du ha hjälp med att göra testet eller prata om din högkänslighet eller annat. Så bara hör av dig. Jag ser fram emot att få träffa dig och hjälpa dig på din resa.

Kram Vendela

 

 

Positiva tankar

4 Sep 2017

Har skrivit om detta förut men det kan upprepas hur många gånger som helst. För det är verkligen så och det är så viktigt.

Positiva tankar ger mer positivt i livet!

Det kan låta som en klyscha för många, speciellt om man känner sig nere och livet känns tungt. Det är lätt att hamna i en negativ spiral där det negativa tankarna har tagit över. 

Som mycket här i livet så är det här inget som sker på en dag eller två, så det gäller att bestämma sig för att vilja förändra sitt liv och det är bara du som kan göra det jobbet.

För mig var det så att jag hade en liten figur på var axel, en negativ och en positiv, och då var det så att jag mest lyssnade på den negativa. Men med medvetna val har jag lyckats med en förändring. Självklart kommer det negativa tankar ibland men viktigt då att inte fastna där.

När den negativa tanken kommer så tänk om och låt den postitiva tanken ta över. Ju oftare du gör detta ju mer naturligt kommer det att bli för dig. Jag säger inte att det är enkelt men det går om du vill göra en förändring. För visst är det härligare att leva ett positivt liv.

Det positiva blir lite som ringar på vattnet, det sprider sig till andra i din omgivning också. Så då kan du tänka vad som händer när vi är i närheten av negativa individer.

Vi har en del måsten i våra liv och det är olika för varje individ vad som är ett måste. För mig och många andra är måste ett negativt ord och som jag har bytt ut till, jag vill/jag behöver.

Så några exempel på hur jag tänker och känner och hur du kan tänka istället:

Städning är inte en av mina favoritsysslor så för att tycka att det är lite mer ok att städa så tänker jag: Jag städar för att jag tycker om att ha det rent hemma och jag känner mig väldigt nöjd när jag städat klart. Så innan jag börjar städa så fyller jag mig med känslan av hur det känns när det är klart och då går det mycket lättare. Lyssnar även på bok eller musik och då tänker jag knappt på att jag städar.

Tycker också det är väldigt tråkigt att borsta tänderna men avskyr att gå till tandläkare: Så då tänker jag: Jag borstar tänderna för att jag inte vill gå till tandläkaren och laga hål. Jag smörjer in mina fötter varje kväll även om jag är trött för att jag vill ha mjuka fötter.

Kan naturligtvis skriva fler exempel men jag tror ni förstår. Så istället för att säga jag måste göra det och det så byt ut till jag gör detta för att jag mår bättre av det, det är mysigt med lite god mat i kylen, skönt med rena kläder i garderoben med mera med mera.

Jag önskar er alla en härlig positivt dag och behöver du hjälp med att förändra ditt tänk så finns jag här och hjälper dig gärna.

För det är väldigt härligt att leva ett positivt liv.

Kram Vendela

 

 

 

 

 

Insikter

21 Aug 2017

Insikter är väldigt bra. Det är när du får en insikt som du blir medveten och kan göra en förändring.

En av mina starka insikter är när jag kom på att jag blev nedtryckt och även tillät mig att bli nedtryckt. Så där och då började min medvetenhet och förändring. Det är inget som sker över en natt eller så utan det gäller att jobba på det och bli ännu mera medveten och upptäcka det när det sker.

För ju mer medveten du blir desto snabbare upptäcker du det du blir utsatt för och då kan sätta stopp. Det är lätt att falla tillbaka i gamla mönster eftersom det troligen har pågått i flera år och det är det liv du har levt, så kallad igenkänningsfaktor. Men ge inte upp för du kommer att lyckas. Det är du som bestämmer över ditt liv och hur andra ska behandla dig.

Blir så glad när mina klienter säger: jag har fått en insikt. För då vet jag att personen blivit medveten och kommer att påbörja sin förändring.

Så vill du ha en förändring i ditt liv så kämpa på. Det går, ha tålamod och tro på dig själv.

Vill du ha hjälp och stöttning i din förändring så finns jag här, så tveka inte att höra av dig.

Kram Vendela

 

 

Änglahealing

10 Aug 2017

Nu ska jag snart gå det sista steget i Healingutbildningen jag går och då behöver jag hjälp av fem personer som jag ska ge healing till två gånger och som även ska svara på några frågor.

Känner du att du skulle vilja prova healing och hjälpa mig med detta så hör av dig. Eller du kanske känner någon som skulle vilja prova healing.

Först till kvarn gäller.

Ring, sms, eller mail går bra:

0733-204003

medomtanke@bredband2.com

Om du skriver till mig så berätta då gärna när det passar dig bäst att komma.

Ser fram emot att få träffa dig.

Kram Vendela

 

 

Över

7 Aug 2017

Nu är semestern över för denna gången och jag har haft en helt ok ledighet. Hade väl önskat lite bättre väder men vi har försökt göra det bästa av det. 

Vi har njutit av solen när den varit framme och tagit vara på stunderna. När det varit mulet och regn har vi ägnat oss åt annat som utflykter eller bygget.

V hari även haft fler gäster än vad vi brukar ha på sommaren så det har varit väldigt kul. 

Förra veckan köpte vi en husbil.

Helt galet, känner mig fortfarande i chock. Gjorde vi det verklgen? Så det blev en liten provtur i helgen. Känns spännande att få uppleva spontana utflykter här i Sverige utan att planera med hotell eller annat. Är heller inte så glad att bo på hotell på sommaren om det inte finns en balkong eller uteplats och det är inte så många hotell i Sverige som har det. Vill gärna vara ute så mycket som möjligt när det är härligt väder i Sverige. Den tiden är ju inte så lång här. Så jag vill verkligen njuta så mycket jag bara kan.

Så nu är jag redo för jobb igen. Ser fram emot att träffa mina klienter, både gamla och nya, och se dom utvecklas i sig själva. En otroligt härlig känsla att få vara med om det.

Ser fram emot att träffa dig om du känner att du vill göra en förändring i ditt liv.

Kram Vendela

 

Semester

10 Jul 2017

Nu kommer jag att ha semester några veckor och kommer då troligen inte göra några blogginlägg om inte andan faller på.

Det går jättebra att höra av sig om frågor eller om du vill boka tid lite längre fram.

Önskar er alla en underbar sommar och jag hoppas att värmen kommer snart.

Kram Vendela

 

 

Kommunikation

6 Jul 2017

Märker både här och då att det inte alltid är så lätt att kommunicera och det gäller både på arbetsplatser och privat. 

Så vad kan detta bero på? Är vi dåliga på att lyssna, är vi otydliga när vi berättar eller förklarar eller tar vi det för givet att alla förstår ändå?

Detta gäller även när män och kvinnor kommunicerar. Vi tror att vi förstår varandra och tror att den andre tänker som jag. Det kan till och med vara så att vi tror att partnern vet vad jag tänker. Men så är det naturligtvis inte.

Vet också att det för en del känns svårt och lite pinsamt att fråga när man inte förstår. Men varför? Är det inte bättre att få veta vad som menas istället för att gå och gissa och tro fel. Det kan ju vara så att du börjar på en ny arbetsplats med nya arbetsuppgifter. Någon berättar för dig hur du ska göra och du förstår inte riktigt, men känner dig dum att du inte förstår så du låter bli att fråga. Men vad är värst? Att fråga så att du vet hur du ska göra eller att kanske göra fel och få göra om.

Också väldigt viktigt att vi lyssnar på varandra när vi pratar och inte sitter och tänker på annat eller redan har en plan i huvudet som gör att vi tror att den som pratar säger något helt annat. För då kan det bli väldigt galet.

Själv försöker jag vara tydlig när jag förklarar och berättar men naturligtvis blir det tokigt ibland och jag tar för givet att alla förstår. Frågar gör jag också när jag känner att jag inte förstår och det är viktigt för mig. 

Så känn efter, hur gör du? Finns det något som du kan göra bättre för att kommunikationen ska bli bättre och missförstånden minska?

Berätta gärna.

Kram Vendela

 

Du har förändrat mitt liv

27 Jun 2017

Flera av mina klienter säger ofta, du har förändrat mig och mitt liv och då svarar jag nej jag har inte förändrat ditt liv det har du gjort själv. Då ser dom ofta lite förvånade och fundersamma ut.

För så är det, jag kan inte förändra dig eller ditt liv det kan bara du själv göra. Däremot ger jag dig redskap för att ändra ditt liv. 

Det är inte inne hos mig i mitt rum som det sker utan det är när du går ut genom dörren och börjar använda redskapen vi kom fram till tillsammans, det kan vara en eller flera uppgifter. Det är när du börjar tänka annorlunda och blir medveten om exempelvis negativa tankar.

För det är ofta negativa tankar som styr vårt liv och att vi ofta trycker ner oss själva. Det är väldigt lätt att hamna i en ond spiral med negativa tankar om inte du eller någon annan blir medveten om det.

Ibland vill vi så gärna att någon annan ska svara på våra frågor vi har inom oss och tala om vad jag ska göra för att förändra mitt liv, en liten manual hade inte varit dumt. Men svaret finns inom oss själva. Så det är viktigt att lyssna inåt och känna på känslan. Var inte rädd att stanna upp lite och känna och vänta på svaret. I början kan det ta flera dagar, men det gör ingenting låt det ta den tid det behöver.

För en del kan det vara lite skrämmande i början men kan också bli väldigt skönt och tryggt att veta att du kan lita på dig själv och dina svar.

Här är också den kognitiva triangeln ett bra hjälpmedel.

Det börjar ofta med en tanke som sedan går ner i en känsla för att du ska kunna ta ett beslut och gå till handling. Så låt tanken hoppa lite fram och tillbaka i tanke och känsla innan den slutliga känslan infinner sig och du kan ta ett beslut. Ett mycket bra redskap.

 

Så en liten summering av detta inlägg:

Det är bara du som kan göra en förändring av ditt liv men jag hjälper dig gärna med lite olika redskap.

Ser fram emot att få träffa dig och hjälpa dig på din resa.

Kram Vendela

 

 

Glad midsommar

22 Jun 2017

Vill önskar er alla en glad och härlig midsommar.

Det har gått lite upp och ner för mig när det gäller midsommarfirande. Jag har firat med andra familjer och även själv med Thomas. För några år sen när jag fortfarande kände utanförskap så kändes det otroligt jobbigt och misslyckat att vi firade midsommar själva.

Nu har jag en helt annan syn på detta har inget behov av att fira tillsammans med andra. Jag gillar det med och tycker det är väldigt kul att umgås med andra men jag känner mig trygg och lugn med mig själv och väldigt nöjd.

Thomas och jag brukar ta en sväng på lövmarknaden men i år blir det inget med det på grund av min skadade fot. Nu är det åtta dagar sen jag klantade mig och skadade foten och det går väldigt sakta framåt och jag börjar bli väldigt trött på det.

Så känner att det är viktigt att känna tacksamhet över hur lätt livet är med en fungerande kropp. Allt blir jobbigt med kryckor, bara att ta med sig en kopp te blir i stort sett omöjligt. 

Har varit ett par gånger hos Lottis på Laserhuset och fått laserbehandling som gör att läkningen går bättre. Så idag känns foten något bättre.

Hur ser din midsommar ut? Hör gärna av dig och berätta.

Känner du att du känner utanförskap och vill göra en förändring i ditt liv så hör av dig. Jag finns här och hjälper dig gärna.

Kram Vendela

← Äldre inlägg