Du har förändrat mitt liv

Flera av mina klienter säger ofta, du har förändrat mig och mitt liv och då svarar jag nej jag har inte förändrat ditt liv det har du gjort själv. Då ser dom ofta lite förvånade och fundersamma ut.

För så är det, jag kan inte förändra dig eller ditt liv det kan bara du själv göra. Däremot ger jag dig redskap för att ändra ditt liv. 

Det är inte inne hos mig i mitt rum som det sker utan det är när du går ut genom dörren och börjar använda redskapen vi kom fram till tillsammans, det kan vara en eller flera uppgifter. Det är när du börjar tänka annorlunda och blir medveten om exempelvis negativa tankar.

För det är ofta negativa tankar som styr vårt liv och att vi ofta trycker ner oss själva. Det är väldigt lätt att hamna i en ond spiral med negativa tankar om inte du eller någon annan blir medveten om det.

Ibland vill vi så gärna att någon annan ska svara på våra frågor vi har inom oss och tala om vad jag ska göra för att förändra mitt liv, en liten manual hade inte varit dumt. Men svaret finns inom oss själva. Så det är viktigt att lyssna inåt och känna på känslan. Var inte rädd att stanna upp lite och känna och vänta på svaret. I början kan det ta flera dagar, men det gör ingenting låt det ta den tid det behöver.

För en del kan det vara lite skrämmande i början men kan också bli väldigt skönt och tryggt att veta att du kan lita på dig själv och dina svar.

Här är också den kognitiva triangeln ett bra hjälpmedel.

Det börjar ofta med en tanke som sedan går ner i en känsla för att du ska kunna ta ett beslut och gå till handling. Så låt tanken hoppa lite fram och tillbaka i tanke och känsla innan den slutliga känslan infinner sig och du kan ta ett beslut. Ett mycket bra redskap.

 

Så en liten summering av detta inlägg:

Det är bara du som kan göra en förändring av ditt liv men jag hjälper dig gärna med lite olika redskap.

Ser fram emot att få träffa dig och hjälpa dig på din resa.

Kram Vendela

 

 

27 Jun 2017