5:2

Blev ingen styrketräning innan promenaden idag. Hade en mindre bra natt så kände mig trött och lite orkeslös i morse. Så det blev promenad direkt istället. Men jag gjorde utfall och armhävningar i skogen i stället. Perfekt att kombinera träning och promenad.

Har duschat och ätit frukost men känner mig fortfarande trött. Men förhoppningsvis går det över snart.

Som jag skrev igår har jag ätit enligt 5:2 metoden i 10 veckor och det går jättebra. Jag provade 5:2 strax efter vi kommit hem från USA för att få bort lite usa-kilon. Men då mådde jag ganska dåligt. På 5:2 dagarna var jag så trött så jag knappt kunde sitta upp på eftermiddagen och dagen efter var jag svag, yr och hade huvudvärk. Läste om det och man skulle inte ge upp för tidigt och det tycker jag inte jag gjorde. Då höll jag på i åtta veckor men det blev inte bättre. Så jag fick ge upp det då. Jag vägde mig inte då men kände på kläderna att det gick neråt. 

Denna gången bestämde jag mig direkt när jag fick ont i hälsenorna på en springrunda. Behövde bli av med sommarkilona och denna gången går det hur bra som helst. Är inne på min elfte vecka och har inte känt mig mer trött än vanligt och heller inte mer yr eller mer huvudvärk än vanligt.

Jag har oftast mina 5:2 dagar på måndag och torsdag. Då tycker jag att det blir en bra fördelning över veckan. Men händer det något speciellt en vecka så kan man ju byta dagar eller så kan man köra 6:1 den veckan. När jag var i Stockholm på utbildning hoppade jag 5:2 helt och fortsatte med det när jag kom hem igen. 

Det är det jag tycker är så bra med 5:2 metoden. När jag hehöver kan jag byta dagar eller hoppa över det. För er som inte vet vad 5:2 metoden är så innebär det att du två dagar i veckan äter 500 kalorier.

Jag äter 100 kalorier på morgonen och då oftast något lätt knäckebröd med philadelphiaost light och tomat eller finncrisp med lite smör. Till lunch äter jag 150 kalorier och då oftast en soppa och till middag 250 kalorier och då blir det torsk eller kyckling. Fördelning av kalorier under dagen bestämmer man helt själv det som passar dig bäst. 

Övriga dagar tänker jag naturligtvis lite på vad jag äter men på helgen unnar jag mig mycket gott och jag går i snitt ner 0,5 kg i veckan. Så jag är jättenöjd med detta. 

Det blir ju mycket lättare när det bara är en dag som du inte får äta. Så det är ju bara att tänka: imorgon får jag äta.

Så det blir lite extra gott att äta dagen efter så dagens frukost var supergod. 

Idag har jag en bra dag. Ska åka in till stan och äta lunch med Pauline och hon ska sen hjälpa mig att vaxa mina ben och sen ska jag coacha.

Jag önskar er en skön tisdag.

Hoppas vi ses på Hälsogränden. 

Kram Vendela

25 Nov 2014