5:2

Har blivit väldigt trött på min degiga mage så igår började jag med 5:2. Gick jättebra igår. Har gjort det tre gånger tidigare. Första gången var jag så trött på äta-lite-dagarna att jag knappt kunde sitta upp på eftermiddagarna och det gick aldrig över så jag tror jag höll på i sex veckor då men då kände jag att det var dags att sluta. Jag brukar inte väga mig utan känner mer och det kändes att jag gått ner lite.

Andra gången gick det mycket bättre och jag gick ner en hel del. Men då klantade jag till det över jul och nyår och gick upp i vikt igen. När jag provade för tredje gången så märkte jag ingen skillnad alls. Så det ska bli spännande att se hur det går den här gången. 

Jag tycker att det är ett bra sätt att gå ner i vikt på. Det är en dag i taget som du verkligen behöver räkna kalorier, dagen efter kan du äta lite mer som vanligt och du bestämmer själv när du vill ha dina äta-lite-dagar och kan anpassa det till ditt övriga liv. Får jag inte ihop det helt en vecka så kör jag 6:1 istället. Så nu hoppas jag att det ska funka denna gången och att jag så småningom kan tycka lite bättre om min mage igen.

Idag började jag min morgon med en stund på löpbandet. Har ju inte använt det på flera veckor nu så tog det lite lugn och eftersom jag bara åt 500 kcal igår så var jag ju inte kroppen på topp heller. Men det gick helt ok så det var riktigt skönt.

Men nu har jag duschat och avnjutit en helt underbar frukost. Det är ju också en av fördelarna med 5:2 att man faktiskt njuter lite extra när man äter och det är ju aldrig fel.

Snart kommer Pauline och hämtar mig och då ska vi köra till Hässelholm med deras bil. Den ska på en koll på bilfirman.

Önskar er alla en härlig tisdag.

Kram Vendela

10 Jan 2017