Badkruka

Hade en superdag igår. Lunchdaten med Marie var så trevlig och god. Vi var på Grevagården och åt. Jag åt en Ceasarsallad som var både matig och god och blev väldigt mätt.

På senare tid har jag funderat på det här med oss som inte tycker om att bada i hav eller sjö när det är för kallt. Vi kallas ju ofta för badkrukor. Det är väldigt många år sen jag badade i havet här i Sverige. Tror det var efter en volleybollmatch på Öland. Då jag var lite svettig och sandig och sprang ut i det långgrunda vattnet i Köpingsvis och slängde mig i och upp lika fort. Det är helt enkelt för kallt för mig och min kropp tycker inte om kyla så varför ska jag då utsätta den för det.

Bildresultat för badkruka

Jag har inga som helst problem med att inte bada och har inget behov av det. För mig kan lite vind räcka eller kanske doppa fötterna lite grann. Men alla andra har ju så stora problem med att jag inte badar. Så här kan det låta: du måste bada, du kommer tuppa av, det är för varmt att ligga här, du måste svalka av dig med mera, med mera.

Bildresultat för badkruka

Så jag undrar hur kan alla andra veta hur jag känner i min kropp? Vi har ju olika kroppar och olika behov. Tänk om jag skulle hålla på så med alla som måste bada hela tiden. Nä du behöver inte bada nu, det är ju så varmt och skönt, var inte löjlig nu ligg kvar här och njut av sol och värme, känner du inte vinden som fläktar så skönt. Skulle jag aldrig göra. Vill du bada så gör du det och vill jag bada eller inte så väljer jag det själv.

Ser ju även vid strand och pool människor som ska tvinga andra att bada. Jag blir galen när jag ser sånt. Låt oss som inte vill bada vara ifred. Jag tycker det liknar mobbing. Finns inget roligt i att försöka få i någon i vattnet som inte vill det eller börja skvätta kallt vatten. Tror ni det gör att vi badkrukor får mer lust att bada i kalla vatten? Nä skulle inte tro det. Varför måste alla vilja bada? Jag förstår inte det.

Så nu fick jag det sagt också. Så nu hoppas jag att ni som håller på så tänker efter lite.

Idag är det städning som står på schemat sen vill jag gärna spendera några timmar utomhus i detta underbara väder. Kanske blir det ett dopp i min uppvärmda pool.

Önskar er en härlig torsdag.

Kram Vendela

 

20 Aug 2015