Bloggen

Jag började att skriva blogg när vi bodde i USA för att familj och vänner skulle kunna se hur vi hade det over there. Sen fortsatte jag skriva när vi var hemma i Sverige igen och det för att jobba på mitt skrivande. Jag upplever att när jag inte håller igång mitt skrivande så blir jag ännu sämre på det. Tycker inte att jag är bra på att skriva men vill så gärna bli bättre och därför kämpar jag på. Ska erkänna att jag inte lägger ner tillräckligt med tid på det för att jag ska bli bättre.  

Men har funderat på att förändra det. För just nu skriver jag mest om vad som händer på mina dagar, men känner nu att jag vill skriva om lite annat. Vill gärna skriva lte mer om det jag tror på och det som jag jobbar med. Men är inte riktigt klar i mina tankar än. 

I dessa tankar har jag jobbat med den kognitiva triangeln som jag alltid använder mig av när jag vill göra en förändring.

Det kommer först en tanke som sen går ner i en känsla, på mig hoppar det mycket mellan tanke och känsla innan jag kommer till helt rätt känsla som gör att jag fortsätter till handling. Hanlingen kan bli go for it eller så släpper jag det helt för då är det den känslan som kommit till mig. Ett mycket bra redskap att använda sig av när du vill göra en förändring eller ta ett beslut. Känslan inom dig är väldigt viktig. Tipsar ofta mina klienter om denna.

Det har också varit viktigt för mig att skriva något litet varje vardag och det blir ju också en typ av stress som jag inte vill ha i mitt liv. Så om jag nu kommer att skriva om annat så kanske det inte kommer att bli varje dag. Men vi får se vad som kommer till mig. 

Så förhoppningsvis kommer det att bli en förändring här på bloggen så småningom.

Men kommer kanske också skriva lite om vad som händer i mitt liv. Det är ju som en dagbok och kul att kunna kika tillbaka när minnet sviker. Det är så lätt att glömma vad som tidigare hänt i livet.

Så idag blir det lunch med min vän och kollega Marie, vi har inte träffats sen ja, jag tror att det är september, så det ska bli så kul att träffa henne och höra hur hon har det. Sen blir det jobb på Hälsoplan.

Ser fram emot min tisdag med nya tankar, mål och idéer och önskar er detsamma.

Kram Vendela

 

 

 

 

 

14 Mar 2017