Lyssna till din kropp

Förra veckan, torsdag och fredag, var jag på healingkurs hos Anita och Lasse Rydström på Strandnära på Öland. En helt underbar miljö att vara i.

 

Underbara dagar med mycket healing, kärlek och underbara människor.

Vi pratar även en del under dessa dagar, det är också en typ av healing, och jag kommer ofta till insikt med olika saker. Denna gången när Anita säger något om att tänker vi negativt om något så kan de få koncekvenser. Då kommer jag att tänka på min mage som jag tycker är äcklig och som jag ofta har ont i. Jag har inte jättestora problem men den är känslig och jag får ganska ofta tänka på vad jag äter men ibland hjälper inte ens det. 

Så då kom det till mig, att eftersom jag tänker att min mage är äckling, så blir den det och sen talar magen om för mig att det inte är ok att jag tänker att den är äcklig och då ger den mig smärta. Detta är attraktionslagen och den tror jag på. Jag är väldigt noga med att inte tänka för mycket negativa tankar men det här med magen har aldrig slagit mig tidigare. Men nu så. 

Så nu ska jag mer och mer försöka att inte tänka att min mage är äcklig, det kommer att bli svårt men jag ska verkligen göra ett försök. Nästan varje dag står jag naken framför spegeln och försöker intala mig att det inte är något större fel på min kropp men jag blir inte helt övertygad. Så får försöka ett snäpp till.

 

 

En annan sak som jag fick till mig dessa dagar är min eksem. Mamma har berättat för mig att när jag var två år så åt jag jordgubbar och hela min kropp blossade upp i röda utslag. Det gjordes en utredning men det hittades inget som jag var allergisk emot. Men nu vet jag vad som hände, min kropp sa ifrån det liv jag levde ihop med min mamma och hennes problem med alkohol och annat. Jordgubbarna hade troligtvis inget alls med detta att göra men vi vet att vi alltid vill hitta en orsak till varför och då är det enklast att välja något jag åt. Idag har jag ingen eksem och har inte haft det på väldigt många år.

 

Det är otroligt hur vår kropp säger ifrån, men tyvärr är vi inte särskilt bra att lyssna på den. Så det är väldigt viktig att vi lyssnar till kroppen och inte nochalerar det kroppen förmedlar till oss.

Det hade inte jag gjort när jag rasade ihop 2001, men inte ens det hjälpte, jag fortsatte i högt tempo de dagar jag kände mig lite piggare och dagen efter var jag dålig igen. I cirka fyra år höll jag på så, tills jag en dag inte kunde röra mig när jag vaknade. Jag låg på sidan när jag vaknade och det enda jag kunde röra på var mitt huvud. I övrigt var hela min kropp avstängd, jag var varken kissnödig eller hungrig. I ca två timmar låg jag så, som tur var hade barnen lov och var hemma, så Pauline kom ner till mig och fick hjälpa mig komma igång med kroppen igen.

Innan detta hände mig hade jag läst om flera som råkat ut för detta och tänkte då, fy så läskigt men trodde väl aldrig att det skulle hända mig. Så där fick kroppen verkligen ta i med hårdhandskarna för att jag skulle förstå. Så tack till min kropp som hjälper mig att till slut förstå. Men det ska inte behöva gå så långt. 

Efter det är jag väldigt noga med att hitta en balans i min vardag och mitt liv.

Så kom ihåg; tänk positiva tankar och lyssna på din kropp.

 

 

 

 

Kram Vendela

 

 

 

 

 

24 Apr 2017