Egoisten i dig

Det är många av oss som tror att alla tittar på mig. Jag har också varit där. 

Några exempel är när du kommer in på en restaurang, café, går över ett torg, går på stan, går förbi en uteservering, på stranden eller badhuset, så tror många, nu tittar alla på mig. Viktigt att inte snubbla, att kläderna sitter bra, se lugn och trygg ut och jobbigt att klä av sig inför andra.

Tycker ni inte att det är lite egoistiskt, varför skulle alla titta på dig?

Men som sagt jag har också varit där men jobbat bort det och det är otroligt skön. Något som jag har ett starkt minne av är exempelvis vid hotellfrukost och jag ville ha en smörgås till. Då tänkte jag att nu tänker dom, de andra hotellgästerna, att varför ska hon ta en till smörgås, hon som är så tjock. Nu när jag skriver detta så låter det ju helt knasigt att tänka så. Men jag vet jag var inte ensam och det är många som tänker så. Men varför skulle alla titta på mig, varför tror jag att jag är så viktig så alla bryr sig om mig och vad jag gör?

Så jag använder mig av det omvända. Du föreställer dig själv när du exempelvis sitter på ett café och någon kommer in. Hur reagerar du då?

Kanske vi tittar till och ser en person, tänker inte så mycket mer på det eller så tänkter vi att personen har något fint på sig och sen ägnar vi inte den personen mer tid. Skulle någon snubbla till på stan, något som många tycker är väldigt pinsamt,  så reagerar vi oftats med att tänka oj då där snubblade han/hon till, tur att det gick bra och inget mer. 

Så om du är en person som tycker att alla tittar på dig. Ta dig en funderare och tänk omvänt och det kommer att hjälpa dig.

Men det finns tillfällen då det är bra att vara egoistisk men det får vi ta i ett annat inlägg.

Vill du ha hjälp med detta eller annat så hör du av dig till mig. Ser fram emot att träffa dig och hjälpa dig på din resa till att leva livet mer fullt ut.

Önskar dig en härlig dag.

Kram Vendela

 

 

 

4 May 2017