En regnig helg

Tittade på lite skor i fredags med ingen lycka där. Det här med maten på matmarknaden var inte det jag hade förväntat mig. Jag trodde de skulle vara möjligt att köpa med sig små rätter av lite olika slag och ta med hem, men så var det inte. Det gick att välja mellan liten eller stor porttion. Så till slut fick vi välja det vi tyckte var det bästa och valde två porttioner från två olika ställen. Så nu har vi testat det. Ingen hit.

Eftersom regnet öste ner i lördags så kände vi inte för att vara ute och jobba så vi åkte på en liten shoppingrunda. Thomas behövde nya träningsskor och jag letade ju fortfarande nya skor så vi tog även ett besök på skopunkten som jag egentligen inte gillar att köpa skor på. Men nu när jag provat flera sorter av dyra märken så kände jag att jag ville prova något annat och det blev lyckat. Skor som inte klämde på min hallux vallgus och tre par skor för 800 kr, två par till mig och ett par till Thomas. Kändes helt rätt där och då. När vi kom hem åt vi lite lunch och sen tog vi det lite lugnt, tittade på hockey och gjorde oss i ordning för att åka till stan med våra grannar Monica och Lennart, för att äta på Två rum och kök. Vi valde att äta fondue. Eftersom vi inte äter det så ofta.

Men det blev ju inget hit det heller. Känns som att det var för dålig fart på buljongen, så de råa grönsaker blev ju inte färdiga. Sen blev ju inte helhetsintrycket bättre av att vår servitör inte hade en aning om vad service är. Så nu dröjer det innan vi går dit igen. Lunchen däremot är helt ok och då mycket bra service. Men en trevlig kväll med våra grannar.

Söndagen fortsatte med regn så inget utejobb då heller. Så det blev en liten shoppingtur igen. Behövde lämna tillbaka en sak vi köpt på lördagen som blev fel och leta efter nytt. Sen har vi pratat lite om att byta matta vid soffan som har börjat se lite smutsig ut på de vita partierna. Så vi stannade till på Miomöbler och där hittade vi en matta som jag gärna ville ha men lite för dyr tycker jag, men borta bland utställningsexen hittade vi en som var sänkt med 70%, så priser blev 300 kr, så vi slog till. Väl hemma fick vi tvätta den med textiltvätt. Men vi är nöjda med vårt köp.

Äntligen har jag fått upp min söta lilla toa-ängel jag fick av min svärmor i somras.

Har i flera år letat efter något att sätta upp på toadörren men inte hittat något passande. Så när jag såg denna söta ängel hos mina svärföräldrar så blev jag helt förälskad och frågade var dom köpt den. Då var svärmor så söt så jag fick den. Tack så jättemycket. Blev så glad.

Idag är det måndag och en ny spännande vecka att se fram emot. Jag började min morgon med löpning. Idag fick jag springa i ösregn som avtog lite efterhand. Det gick helt ok idag. Gjorde min runda lite annorlunda. Tidigare har jag sprungit min runda som jag sprungit den sen jag började i juli, två varv och sen lagt till en liten extra runda med lite mindre skog. Det är en väldigt tuff backe på den första rundan och den lilla extra rundan har också en backe men inte lika tuff. Så idag kände jag för att ändra min runda så det skulle bli lite mer släta ytor att springa på. Så jag sprang som jag brukar göra på andra varvet och sprang den två gånger istället och det kändes mycket bättre. Det blir fyra backar men de blir lite mer utspridda så det kändes så mycket bättre och det blev lite längre, så nu är jag uppe i 2,5 km tjohoo. Kändes så bra att jag hade kunnat springa mer men vill fortsätta att ta det lungt på grund av mina hälar. Så min förhoppning är att kunna öka lite mer snart. Är så otroligt tacksam och glad att jag kan springa.

Idag är det hemmajobb för min del.

Jag önskar er alla en härlig måndag och en ny spännande vecka att se fram emot.

Kram Vendela

 

 

24 Oct 2016