Första september

Första september idag och nu börjar det bli höst. Men jag hoppas att kylan inte kommer så snabbt i år heller. Förra året blev det aldrig riktigt kallt ens i december. Passade mig perfekt, så jag hoppas på något liknande i år. Men jag har turen att få spendera flera veckor i Spanien denna höst och vinter.

Gick bra med mitt jobb vid datorn i går, städningen gick som en dans och lite annat smått och plock här hemma gick också perfekt, så jag hann även sitta en stund i solen innan det var dags för mig att åka in till stan och jobba.

När jag kom hem hade Thomas lagat middag, det är något som jag verkligen uppskattar att få äta någon annans lagade mat. Mums, känns som lyx för mig i vardagen.

Kan tänka mig att det kan ha att göra med att när jag var liten så ville jag inte vara hos dagmamman från det jag var 9 år. Vi bodde i Södertälje och mamma jobbade i Stockholm på kontor och slutade väl runt kl 17 och var väl troligen hemma tidigast kl 18. Så från det jag var 9 år så lagade jag min middag själv. 

Det jag kommer ihåg var att jag varierade min mat med fläskkotlett med sallad, pölsa med potatis och bacon med stekpotatis. 

 

Som ni förstår så såg inte mina mattallrikar ut så här utan allt var ju en mer röra på tallriken och väldigt svagt stekt. Men jag överlevde det med. 

Sen när jag själv hade barn så blev det ju mycket matlagning för min del till hela familjen. När jag var sjukskriven i nästan 10 år så kände jag också att det var min uppgift att laga dagens middag till alla. Så nu när jag blir bjuden på middag eller lunch så uppskattar jag det så otroligt mycket.

Det behöver verkligen inte vara något speciellt bara det är gott och vällagat.

Så täck älskling för att du lagar mat till mig.

Idag ska jag faktiskt bli bjuden på lunch hos Linda som har Blekinge yogastudio. Hon har flyttat så det ska bli så kul att få träffa henne igen och även se hur hon bor nu.

Ikväll är det dags för träff med Andmammorna igen efter sommaruppehållet så det ser jag ju också verkligen fram emot.

Så har en mycket bra dag att se fram emot.

Önskar er alla en toppen torsdag.

Kram Vendela

1 Sep 2016