Hemma i kalla Sverige igen

Ja nu är jag hemma i Sverige igen. Vi kom hem i fredags kväll och har haft en lugn och skön helg här hemma. 

Här lite info om vår vistelse i Spanien. Vi landade sent i Alicante och det är ju inte det optimala men det gick bra. Det var kallt i huset så vi bäddade och gick och la oss. Även kallt på lördagen, det har aldrig varit så kallt i huset tidigare och jag frös hela tiden, så jobbigt. Regnet öste ner både lördag och söndag, det var storm och det blixtrade och åskade. Så vi höll oss mest inomhus, handlade och tittade på nytt matbord. 

När vi möblerade huset för drygt 1,5 år sen så valde vi ganska snabbt, praktiskt och inte så dyrt. Men vi har upptäckt att vårt matbord både är fult och bordskivan vingling. Gillar inte heller våra stolar som har stålben och är skramliga, så innan vi åkte ner till Spanine hade vi bestämt att köpa nytt.

Här en kvällsbild på matplatsen.

Så vi har letat på lite olika ställen men inte lyckats hitta något som vi kände oss hundra procent säkra på så det blev inget nytt bord eller nya stolar. Känner att denna gången måste vi vara säkra på att det blir rätt så vi inte bra köper för att vi inte gillar det vi har. Så vi gjorde lite småfix istället. 

Vi köpte dynor, filtar och mjuka tassar till stolarna och en ny taklampa.

Lite mer ombonat blev det, men inte nöjd ännu så får se vad som händer vid nästa resa. 

Dagen vi var på ikea var det knappt så att vi kunde ta oss hem igen på grund av alla översvämmande vägar. Som tur var så kom det fina vädret på tisdagen igen och efter det var det inget mera regn.

På julafton kunde vi avnjuta vår jullunch ute i solen.

Juldagen är det alltid stort julfirande på La Zenia stranden i närheten av där vi bor. Så vi tog en promenad dit i det härliga vädret. Stranden var smockad med människor i tomteluva.

Svårt att fånga detta folkhav på bild. Men har aldrig sett så många tomteluvor på samma ställe någon gång och definitivt inte på en strand med nästan sommarvärme. En kul upplevelse.

Nyårsafton valde vi att äta på restaurang. Eftersom det inte skulle bli någon hummer till förrätt så tog vi den till lunch hemma i solen istället.

Vi hann även med en liten aptitretare innan vi gick. Pilgrimsmussla i sitt skal.

Det har inte varit riktigt lika bra väder som när vi var där förra gången över jul- och nyår. Men vi har haft flera underbart härliga dagar i solen. Det har varit väldigt kallt inomhus lite då och då och när det har varit mulet ute så har jag längtat hem till mitt hus här hemma i Sverige. När jag fryser så blir jag så trött i hela kroppen. 

Men vi har verkligen försökt ta vara på alla solstunder. Ibland har det varit soligt men inte solväder så då har vi passat på att åka i väg till andra orter och promenerat lite och ätit lunch ute, vi har även besökt saltmuseét inne i Torrevieja, som inte var mycket att se, men nu har vi i allafall varit där, ville se det på grund av att det finns saltsjöar i Torreveija och jag trodde det skulle vara lite mer info om hur det går till, i övrigt har vi gjort morgonpromenader, solat, shoppat, lagat mat, tittat på film och junior VM, gjort korsord, läst, ätit gott, och njutit av livet. 

En välkomnande skylt har vi införskaffat och hängt upp vid ytterdörren.

Jag har inte bloggat en enda gång på semestern och har verkligen vilat från datorn ganska mycket. Har endast svarat på viktiga mail. Känns skönt att kunna göra det. Har även haft ljudet avstängt på min telefon och kollat den lite då och då. Mycket avkopplande måste jag säga och kan verkligen rekommenera det till fler. Men nu är jag hemma igen och kommer att blogga som tidigare.

Idag är det hemmajobb som gäller, har lite saker att ta igen.

Ser verkligen fram emot ett nytt år och möjligheterna som följer med det.

Önskar er alla ett nytt spännande år att se fram emot.

Kram Vendela

 

 

 

 

 

9 Jan 2017