Hemma igen

Nu är jag hemma i Sverige igen. Det var en intensiv vecka i Spanien. Full aktivet i stort sett hela tiden. Letat möbler och annat för att få till ett boende.

Vi landade sent på fredagen och var vid radhuset ca kl 1 på natten. Då var det dags att blåsa upp vår madrass och bädda. Men det gick bra och sov helt ok.

I köket var alla vitvarorna på plats.

På lördagen var det dags att börja leta möbler. Vi var på två olika möbelbutiker för att jämföra. Men sen bestämde vi oss för att åka till ikea. Tog drygt 1 timme att köra dit. På ikea hittade vi det mesta som vi ville och behövde ha. Detta tog några timmar och när vi sen skulle beställa hemleverans av det mesta så får vi besked att de kan tidigast kan leverera på fredag. FREDAG, no, no no. Det går inte då säger han torsdag. Men vi säger fortfarande no, no, no. I deras information står det att dom ska leverera efter max 48 timmar. Så vi känner oss väldigt lurade.

Vi pratar med ikeas kundtjänst och de lyckas få det till onsdag. Så vi får lämna ikea med detta lite jobbiga besked. Men, men vi har ju iallafall en luftmadrass att sova på. 

Söndagen börjar med frukost på en kafeteria eftersom vi inte hann handla något på lördagen. Vi hade även tittat på lite utemöbler på jysk som vi ville ha och trodde vi skulle kunna köpa dom. Men dom har stängt på söndagar. Typiskt. Så fortfarande inget bord att äta vid. Vi tog med två stolar och två pallar från ikea. Så på söndagen åker vi i alla fall och handlar mat och lite annat. 

På måndagen kan vi äta frukost hemma och sitta på stolarna och ha pallarna som bord. Vi har verkligen lärt oss att det går att leva utan möbler. Sen är det dags att åka till Torriveija och träffa juristen som hjälpt oss med köpet och även gå till banken och beställa ett bankkort. Allt flyter på bra. Sen kan vi köpa utemöbler på jysk och nu har vi även bort att äta mat på. Så det går sakta framåt och vädret är fantastiskt.

Tisdagen fortsätter med fix och inköp.

På onsdag eftermiddag kommer äntligen leveransen från ikea. 

Så dags att börja jobba och skruva ihop. Det tog hela eftermiddagen och kvällen och även några timmar på torsdag morgon.

Men nu ser det ut så här i vårt hus.

Sovrummet:

Gästrummet:

Matplatsen:

Soffhörnan:

Inte världens mest pyntade hem. Men nu går det att bo och leva där. Så det får vi fixa till nästa gång.

Även på takterassen har vi fått upp lite möbler. Inte helt lätt eftersom det blåste ganska rejält. Så nu kan man sitta här uppe och bara njuta av utsikten.

Även en grill inköptes.

Då passade vi på att grilla lite färska havskräftor. Mums!

Sista dagen när allt var klart så hann vi ner en liten stund till havet. Helt fantastiskt var det där.

Thomas badar och jag sitter och njuter.

Så lite bilder på hur det ser ut nu. Finns ju tidigare blogginlägg på hur det såg ut innan det blev möblerat.

Är det någon som är intresserad av att hyra så hör av er.

Ska snart in till Hälsogränden och jobba lite idag. Har inte bestämt mig för om jag ska gå en runda på lövmarknaden eller inte. Så vi får se.

Hur gör ni? Ska ni ta en runda på lövmarknaden?

Önskar er alla en glad midsommar!

Bildresultat för midsommarstång

Kram Venela

 

 

 

 

 

 

 

 

18 Jun 2015