Hola från Spanien

Hola, har det så otroligt bra i Spanien och bara njuter av det fantastiska vädret. Just nu sitter jag uppe på takterassen i skuggan i shorts och linne. 

Idag har Thomas åkt till Stockholm för att gå på ett möte som han behövde vara med på imorgon och han kommer tillbaka imorgon kväll. Inte så kul att vara här ensam men det får gå, har ju det underbara vädret att njuta av och jag vill ta vara på varje minut.

Men allt började inte så bra när vi kom i lördags kväll ganska sent. I början på augusti så var vårt radhus uthyrt via en förmedling som vi anlitar. När vi öppnade dörren i lördags kväll så var det inte städat. Vilken chock vi fick, inte ens sopporna var kastade, tur dom inte ätit räkor, sopporna hade stått där i 7 veckor.

Det var Giwa, förmedlingen som hyr ut åt oss, som glömt att städa. Vi försökte få tag på någon från Giwa på lördagskvällen men det var naturligtvis ingen som svarade. Vi fortsatte att jaga dom på söndagen men fick inget napp förrän på eftermiddagen och dom hade ju ingen som kunde komma och städa då. Så vi fick vänta till måndag morgon innan någon kom och städade vårt hus.

Vi var så fruktansvärt besvikna på deras bemötande mot oss och dom ville ersätta oss med en städning. En städning från dom, hur ska man kunna lita på att den blir gjord. Jag är fullt medveten om att man kan missa, det gör alla människor, men då får man stå för det och också visa att man är villig att stå för sitt misstag. Även elen hade stått på i 7 veckor och två tygstolar hade stått ute och blivit förstörda.

Vi kunde inte utnjyttja vårt hus fullt ut, vi kunde inte handla eftersom kylen var smutsig och jag hade verkligen ingen lust att städa efter någon annan. Så vi fick göra det bästa av situationen, men att vi knappt fick någon kompensation för allt gjorde att vi avslutade vårt samarbete med Giwa. Det har även varit fler saker som dom sagt att dom ska göra tidigare som inte blivit gjorda och vid tillfällen sagt att dom ska återkomma men inte gjort det. Så nu kände vi att nu fick det vara nog.

Så nu har vi anlitat en annan förmedling och hoppas att det blir bra, känns i alla fall bra just nu.

Så början av vår semester var inte strålande men när det är så här härligt väder med sol och ca 27 grader så blir allt mycket lättare och vi behövde ju inte vara inne i huset så mycket. 

Vi gör inte så mycket på dagarna, vi solar, badar, handlar, njuter, myser och äter gott. Precis så som jag tycker en semster ska vara. Har inte ens tagit några kort. Jo jag tog ett nu som jag försöker ladda upp med det vill sig inte. 

Har några dagar kvar här i Spanien, men jag vill helst stanna här. Men som tur är har jag ju ett härligt jobb där hemma som väntar på mig så det ser jag verkligen fram emot och lite annat spännande som händer i höst.

Jag hoppas ni alla har det bra där hemma i Sverige eller var ni just nu befinner er.

Önskar er en fortsatt härlig vecka och vi ses när vi ses.

Kram Vendela

 

 

 

 

 

3 Oct 2016