Home again

Yes jag är hemma igen men har haft lite annat pyssel för mig här hemma och inte prioriterat min blogg. Ibland behöver man en paus.

Här kommer lite om de sista dagarna i Spanien. Det sista jag skrev var förra tisdagen när hantverkarna var på plats för att försöka fixa läckan i taket i badrummet. Men dom lyckades inte hitta var läckan kom ifrån. Ibland kom det vatten och ibland inte. Så nu har vi ett större hål i taket i badrummet och ett hål i väggen uppe på takterassen. 

Inte så kul att ha hantverkare där flera dagar och inte få det fixat. Så nu är hålen provisoriskt täckta. Inte det heller kul när vi inte kommer att vara där på flera månader och ska ha hyresgäster. 

När hantverkarna var klara så gav vi oss iväg till vingården Luzon bodegas. Det tog ett tag att köra dit så det var lite drygt. Väl framme så fick vi först en rundvandring.

Bildresultat för luzon bodegas

I dessa stora plåttunnorna görs vin som inte lagras så länge.

och i dessa tunnor lagras det lite längre. Flera år om jag minns rätt.

Tunnor överallt.

Sen lagras det på flaska. Kommer inte ihåg hur länge. Men det är säkert olika för olika viner.

Efter det fick vi prova fyra olika viner från deras sortiment tillsammans med lite tilltugg. Det var inget vin som jag blev jätteförtjust i. När vi vara klara så fick vi även två små flaskor vin i gåva. Allt detta betalade vi 6 euro per person. Så helt klart prisvärt.

Bildresultat för luzon bodegas

Bildresultat för luzon bodegas

Vi hann inte med ikea den dagen men det var ju ingen katastrof.

Onsdagen var vår sista dag i Spanien innan det var dags för hemresa. Jag hade hoppats på några timmar i solen på takterrassen och det började väldigt bra men sen kom det moln och då blev det lite för kyligt. Så dagen ägnades åt packning och städning. Vi försökte även få tag på något att täcka för hålen på ett lite snyggare sätt. Men på trettondagen så är det julafton i Spanien och allt är stängt. Så det misslyckades.

Torsdagen var det hemresa och allt gick som det skulle. Alltid skönt att komma hem till sitt hus med skön säng och soffa men hade gärna stannat i Spanien och det sköna vädret.

Fredagen ägnades åt lite matshopping, ganska tomt i kylen här hemma, och lite pyssel här hemma. På kvällen var vi bjudna till Kevin och Michaela för att få inta vår julklapp. En trerätters middag. Så mumisgt. Jag bara älskar att bli bortbjuden på middag och umgås, uppskattar det så mycket mer än att få saker. Visst jag älskar att öppna paket men får jag välja så väljer jag att bli bjuden på middag. Så tack så jättemycket för den fina och goda julklappen.

I övrigt har helgen varit lugn här hemma med lite småshopping. I söndags kändes det som om jag hade något i halsen som retade. Kunde inte fatta vad det var och det var bara irriterande. Men efter vi handlat lite och ätit lunch så blev jag mer konstig i halsen och började låta annorlunda när jag pratade och sen blev jag helt trött i kroppen och fick lägga mig i soffan. Har inte haft ont i halsen men haft slem, har inte hostat så mycket utan har mest varit trött. På måndagen började jag nysa så nu är jag lite snorig.

Det var verkligen inte så här jag hade tänkt min första arbetsvecka 2016 skulle bli. Jag som har så mycket idéer som jag vill sätta igång med. Men nu får det vänta till nästa vecka och jag får ta det så lungt jag kan och göra det jag måste göra.

Idag är jag mycket bättre, lite trött och snorig. Ska jobba idag och även hinna med några ärenden. 

Önskar er en bra onsdag.

Bildresultat för onsdag

Kram Vendela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13 Jan 2016