Lite sjuk

Gick hur smidigt som helst att hämta Pauline och Linus nya bil i Hässleholm. På vägen hem stannade vi i Ronneby och åt lite lunch på Mandeltårtan. 

Thomas har varit lite sjuk i helgen så det har varit lugnt här hemma. Men ändå en skön helg. I lördags fixade vi med lite av varje här hemma. Pauline kom förbi på lunch och fika. I söndags hade Pauline bjudit släkten från Småland på födelsedagslunch så då spenderade vi några trevliga timmar hos henne.

Så haft en lugn, skön, god och trevlig helg.

Jag är väldigt nojig när det gäller hygien, exempelvis tvätta händerna ofta och att hosta i armvecket. Detta för att jag inte vill bli sjuk. Jag avskyr att vara sjuk. För mig känns det som om en del inte ens bryr sig om dom blir sjuka. Svårt för mig att förstå. Kan väl vara att jag var helt sjukskriven i över 10 år och har vilat mycket och kroppen inte orkat. Så nu vill jag vara frisk och jag gör allt för att inte bli smittad. 

Tänker väldigt mycket på det, tvättar alltid händerna när jag varit ute och tänker också på att inte ha fingrarna i ansiktet, munnen eller näsan när jag inte har tvättat mig. Jag är väldigt noga med detta och jag tror att det är det som gör att jag inte är sjuk så ofta. Men det går inte att skydda sig helt fult ut.

Så igår när vi körde hem kände jag mig torr i halsen och då vet inte jag om det är på väg att bli något. Men jag chansar aldrig. Då gör jag noni-te direkt när jag kommer hem.

I en mugg med hett vatten blandar jag i:

2 msk noni

honung efter smak

ca en knivsudd cayennpeppar

Ingen supergod dryck men jag vill inte avstå detta.

Jag drack det två gånger i går kväll och jag har druckit det nu på morgonen. Det är bara en gång som det inte har funkat på mig. Jag har inte ont i halsen idag men det känns som om det är något i kroppen. Så vi får se hur detta utvecklar sig. Jag tänker också positiva tankar att jag inte kommer att bli sjuk. 

Måndag idag och en ny spännnade vecka att se fram emot och idag är det min hemmajobb-dag vid datorn.

Önskar er alla en skön måndag.

Kram Vendela

 

14 Nov 2016