Måndag med rodd

I fredags kom min roddmaskin. En stor och tung kartong.

Så det var inget som jag kunde få ur kartongen och börja montera själv. 

Bakade den delikata hälsosamma chokladkakan i fredags. Botten är gjord på mandel och dadlar och själva chokladkrämen innehåller avocado, kakao och kokosolja och den blev supergod. Väldigt smakfull och mäktig så det räcker med en liten bit.

En bild på min chokladkaka.

För er som vill baka denna goda och hälsosamma raw-food kaka hittar receptet här:

http://nillaskitchen.com/2014/03/03/chokladtryffel-raw-food-choklad-tarta-recept/

Lördag morgon började vi med en god frukost och melodikrysset. Efter det åkte vi iväg för att köpa en födelsedagspresent till Kevin som fyller år på onsdag. Vi lyckades bra med det och hoppas han blir nöjd.

Vi passade även på att köpa en del av ingredienserna jag behöver för att baka glutenfritt bröd nu i veckan. Men det gick sådär den viktigaste ingrediensen, bovetemjöl, var slut. Men hittade lite annat så jag hoppas jag kan få ihop något bröd och hoppas att bovetemjölet kommer till butik snart.

När vi kom hem hjälptes vi åt med att sätta ihop roddmaskinen. 

På kvällen blev det god mat och melodifestivalen. Inga jättebra låtar men den som var bäst var Robin Bengtsson.

Bildresultat för melodifestivalen 2016

Han tillsammans med Ace Wilder gick direkt till final. Ser fram emot nästa deltävling på lördag.

Söndagen blev en lugn hemmadag med hemmapyssel. Slog in Kevins present och la in nya lådskydd i skafferiet. Inget roligt jobb men fint när det är gjort och skönt att rensa ut lite gamla varor ur skafferiet.

Thomas gjorde klar vår vägg bakon kaminen. Vi hade tidigare en fototapet med stenplattor. Men den var så ful så det var skämmigt. Men nu känner vi oss nöjda.

Idag är det måndag och en ny spännande vecka att se fram emot.

 

Bildresultat för ny vecka nya möjligheter

Min morgon började imed rodd. En härlig början på min vecka. Just nu står roddmaskinen i vardagsrummet. För när jag tränade tittade jag på tv.

Ett litet problem är att den är ganska stor, själva sittdelen går att fälla upp, men den är väldigt tung och svår för mig att flytta själv. Så ett litet problem vi har är var vi ska ha den stående men ändå lätt att kunna träna. Så ett litet problem som vi behöver lösa.

När jag rodde på Dajas så kändes det inte alls så jobbigt och körde i 30 minuter och kände mig lite trött och svettig på slutet. Då var den inställd på det högsta läget.

Så min tanke var ju att jag skulle kunna köra 40 minuter utan problem men bestämde mig för att köra 30 minuter några gånger innan jag ökade. Ställde in roddmaskinen på ett mellanläge men det blev väldigt jobbigt direkt. Så jag fick till slut ställa in den på det lägsta och trots detta så orkade jag bara 20 minuter. Kändes mycket mera i både ben och rumpa. Så nu får jag köra 20 minuter ett tag till jag känner att jag har blivit starkare och lyssna på kroppen. Min förhoppning är att jag ska kunna köra imorgon igen. Men får se hur kroppen känns.

För mig är det hemmadag med administrativt jobb att se fram emot idag. Skönt att ha en bestämd dag att göra det administrativa på. Då vet man att det blir gjort och att det inte blir för mycket när man väl tar tag i det.

Önskar er alla en bra måndag och en ny vecka att se fram emot.

Bildresultat för måndag

Kram Vendela

 

 

8 Feb 2016