Meningslöshet

Har troligen i stort sett hela mitt liv känt meningslöshet och att det är ingen idé. Har också haft svårt att glädjas åt saker som ska hända framöver, resor, semester, fester och annat. Men detta är inget jag har varit medveten om.

För några år sedan sa en vän till mig, det verkar inte som om du känner glädje över att du ska resa iväg. Tror att det var till en varmt land på vintern och jag som inte gillar vinter och kyla men sol och värme. Så lite märkligt kan tyckas för andra. Men för mig var det väl inget konstigt alls. Vi får väl se hur det blir, blir det bra så blir det, ville inte ta ut någon glädje i förskott.

Just där och då var det helt naturligt för mig och som sagt inget konstigt alls.

Detta kommer troligen från att min mamma ena dagen kunde säga att vi skulle hitta på något nästa dag som jag såg fram emot, men när dagen kom så var det ändrat, det skulle inte bli något. Kommer så väl ihåg en lördagmorgon när jag rusar upp och frågar, när ska vi åka? Kvällen innan hade mamma lovat mig att vi skulle åka till stan på lördagen, troligen för att köpa lite nya kläder till mig, men svaret jag får är: vi ska inte åka. Besvikelsen var enorm hos mig. 

Detta minnet är väldigt starkt hos mig och det var väldigt ofta detta hände, troligen alkoholen som styrde. Så därför var det svårt för mig att glädjas åt saker innan jag visste att det skulle hända, orkade inte känna besvikelse varje gång. Så det blev som ett skydd för mig. Det var ju också så att många kalas, fester, julafton, nyårsafton och annat blev förstörda för mig som barn på grund av alkoholen.

Det här med meningslöshet har jag heller inte varit medveten om. Det hittade jag när jag fick hypnoterapi för ca 2 år sen. Det jag hittade då var att jag är sex år och sitter på mitt rum och leker med stängd dörr. På andra sidan dörren finns min mamma som gråter, hon grät ofta och jag kunde inte hjälpa henne, jag var för liten för att förstå varför och har då tagit beslutet meningslöshet - det är ingen idé. 

Det hänger lite ihop med det här med att känna glädje inför nya eller roliga saker som ska hända. Det är något nytt som ska hända men du har ingen aning om hur det kommer att gå till eller vad som kommer att hända och du har ingen möjlighet att påverka det så därför blir det som det blir eller så blir det inget alls så då blir det meningslöst och som en axelryckning. Ja, ja vi får väl se vad som händer.

Lite svårt att förklara meningslöshet och hittar just nu inget bra exempel så kanske återkommer i detta ämne. Men det som hände där och då i hypnoterapin var att jag löste upp mitt beslut och efter det är min meningslöshet borta och det är en helt otroligt härlig känsla. Att få känna glädje och spänning inför det som ska hända. Det är något om jag vill att alla ska få uppleva. 

Så om du har frågor om meninslöshet eller annat så tveka inte att höra av dig. Tillsammans kan vi göra en förändring i ditt liv.

Kram Vendela

 

 

28 Mar 2017