Minusgrader

Bakningen i fredags gick halvbra. Planen var att göra hallongrottor. Jag hade inte så mycket smör som det behövdes i receptet så jag valde att göra lite mindre. Men det glömde jag bort hela tiden och tog fullt av vissa ingredienser och drygt hälften av vissa ingredienser. Men slutresultat blev bra ändå. Mycket goda. Glömmer ofta att ta kort på det jag gör så lånar en bild.

Bildresultat för hallongrottor

Sen gjorde jag knäck och det gick också halvbra. Jag brukar alltid lyckas med mina knäck och vet att det behöver koka ganska länge och gör även kulprovet. Men jag misslyckades, den blev för mjuk, god men för mjuk. Attans också, älskar knäck. Men, men det är väl inte meningen att jag ska äta knäck i år. Först var jag lite sugen på att göra nya men det försvann så vi får se hur det blir med det.

Så här brukar mina knäck se ut. Så gott.

Bildresultat för knäck

Lördagen började vi att packa det som ska med till Spanien, sen hade vi lite ärenden och sen blev det en lugn lördag med tv och god mat.

Söndagen var också lugn och skön. Vi bestämde oss för att göra lite julmat till lunch eftersom vi åker till Spanien på fredag. Denna gången kom jag ihåg att ta kort. Kors i taket.

Det var mycket gott. Som ni ser har vi redan tänt det fjärde ljuset och det är ju också för att vi inte är hemma nästa söndag.

På eftermiddagen var vi bjudna till Pauline på fika och minijul. Hon bjöd på supergoda saffransbullar.

Bildresultat för saffransbullar

Vi fick även en julklapp. En vakuummaskin. Nu är jag lite lat så väljer en bild från google.

Bildresultat för vakuummaskin

Ska bli väldigt spännande att använda den och även tillaga mat som är vakuumförpackat. Tack söta Pauline och Linus för julklappen.

Igår kväll var det ju åttondelsfinal för damerna i VM i handboll. Dom spelade mot Danmark och förlorade. Så ingen fortsättning i VM för Sverige. Mycket tråkigt tycker jag.

Så denna glädje fick vi inte se igår.

Bildresultat för handboll damer vm 2015

Idag är det måndag och en ny spännande vecka.

Bildresultat för måndag

Minusgrader ute idag och det är vi inte speciellt vana vid detta året. Men inget som jag gillar.

Började min morgon med 7-minuters träning, men när jag började träna kom jag på att jag har en liten låsning i nedre delen av ryggen. Den är bättre idag än det varit i helgen så jag tänkte jag försöker lite. Men sen kom jag på att det nog inte var någon bra idé. För jag kände av det i träningen och bestämde mig för att sluta. Vill verkligen inte att det ska blir värre igen.

Bildresultat för ryggvärk

Nu hade jag verkligen önskat att någon av mina kurskamrater från Kraniosakrala terapin hade bott i min närhet.

Måndag är ju administrativ dag för mig. Men i dag ska jag även in till stan och kolla på rummet jag troligen ska flytta till om drygt två månader. Ska även försöka få tag på några julklappar till mina barnbarn.

Senare ikväll är det träff med Andmammorna.

Känns som en bra början på min vecka.

Önskar er alla en bra måndag och spännande vecka.

Bildresultat för måndag

Kram Vendela

 

14 Dec 2015