Negativt tänkande

Det är lätt att komma in i ett negativt tänkande. Att tänka på alla måsten som finns och allt som är tråkigt att göra och då blir det ännu tråkigare och ännu jobbigare i livet. Försök istället att tänka positivt på alla så kallade måsten och tråkiga göromål.

Jag tycker det är väldigt tråkigt att borsta tänderna men vill ju naturligtvis inte ha hål. Så då tänker jag på att jag verkligen inte vill gå till tankläkaren och laga ett hål. Därför behöver jag borsta tänderna. Jag tycker det är urtråkigt att städa men väldigt härligt när det är gjort och då tänker jag på det. Jag städar för att jag trivs med att ha det rent och fint.

Att promenera hundarna varje dag blir ju också lite tradigt till slut. Men då tänker jag istället att både jag och hundarna mår bra av det och då känns det mycket lättare.

Ja det finns ju många exempel på måsten och tråkiga göromål här i livet. Men försök att byta ut ordet måste till exempel: jag vill, jag behöver, jag mår bra av det, så kommer det att kännas både lättare och roligare i livet. I promise you!

Ha en bra dag.

Kram Vendela

 

25 Aug 2015