Oops vad hände

Det blev middag på Cosy kitchen igår istället för Landbron, det var vår första val men när vi skulle boka så var det fullbokat, men igår fick vi meddelande om att det fanns ledig så då tog vi det. Vet inte om vi gjorde rätt val men varmrätten var ingen höjdare, inte lagat med hjärtat där inte, synd det för jag tänker att det är vid krogrunda och krogvecka du lockar ut de som kanske inte går ut och äter så mycket annars och då ska du ju verkligen visa vad du kan. Men det kändes verkligen inte så igår. Vi har ätit på Cosy flera gånger och det brukar vara gott där men om det hade varit mitt första besök där så hade jag troligen inte gått tillbaka. Efterrätten däremot var över förväntan och väldigt god och otroligt mäktig. Är ju ingen efterrättsmänniska men något litet sött efter maten är gott däremot älskar jag förrätter.

Gick inte så bra för Stina i första tävlingen på skid-vm, hon föll i semifinalen, så tråkigt, det var ju verkligen hennes tävling och där hon hade möjlighet att ta medalj, troligen guld. Men, men så är det i sportens värld.

Gick heller inte bra för KHK som återigen gör en dålig match. Jag ser verkligen fram emot att titta på hockey men blir så besviken när det ser ut som om dom inte gör sitt bästa.

I går var första gången som jag inte hade ont i magen på väldigt många dagar. Känner att den inte är helt ok ännu men så skönt att slippa smärta. Har nu druckit kokos-och citronvatten tre dagar. Kan det vara så att det är det som min mage har saknat. Så nu hoppas jag att det fortsätter åt rätt håll.

Ja i veckan har det ju känts lite som vår, men hoppsan helt vitt idag igen.

Vår baksida just nu.

Har nu haft det jordade lakanet i sängen i tre nätter igen och nu sover jag mer som jag brukar. Kommer inte få svar om det var det som gjorde att jag sov dåligt två nätter eller om det bara var tillfälligt. Men jag är tacksam för att inte behöva ligga vaken längre stunder på natten i alla fall.

I går när jag halvlåg i soffan så fick jag ont i nacken, väldigt ont, svårt att hitta ett smärtfritt läge att sitta i. Så jag vet inte vad min kropp vill säga mig, istället för magont på natten så hade jag smärta i nacken i stället och väldigt svårt att ligga ner utan smärta. Så är det inte det ena så är det något annat. 

I dag är det min lediga dag och jag hade tänkt städa, baka, tvätta och registrera räkningar men som det känns i nacken just nu kommer det bara bli tvätt och räkningar. Jag hade verkligen sett fram emot att städa i dag i stället för att ha smärta så fort jag rör mig. Voltaren hjälpte inte. 

Fredag i dag och lika med fredagsmys för min del. Jag hoppas verkligen att smärtan släpper i nacken under dagen. De gånger jag har smärta någonstans i kroppen så tänker jag alltid på de som lever med ständig smärta. Otroligt att de personerna står ut. Men det är väl som allt, vi får vad vi klarar av och vi är starka som människor och anpassar oss. Lite som med min sömn, som min dotter sa en gång: Men mamma du är ju van att sova dåligt. Ja precis så är det ju. Svårt att bara lämna kroppen åt sidan.

De finns ju de personer som vid för hög smärta eller traumatiska upplevelser lämnar sin kropp och ser på från sidan. En typ av överlevnad. Spännande och väldigt fascinerande tycker jag.

Planen är att åka till Växjö i morgon lördag för att avnjuta ett av presentkorten Thomas och jag fick när vi fyllde 50 år förra året, tillsammans med Pauline och Linus. Men nu är Linus sjuk så vi får se hur han mår idag eller om vi får skjuta på det. 

Så vi får se vad som händer i helgen.

Önskar er alla en härlig fredag och skön helg.

Kram Vendela

 

 

 

24 Feb 2017