Regn, regn, regn

Haft en skön, ganska avkopplande helg.

I fredags kom vår nya säng och den är superskön.

Blev ingen större skillnad i sovrummet. Det som skiljer är färgen och att den är högre. Den känns även bredare.

Här är en bild på vår gamla säng, obäddad.

Det som skiljer mest är gaveln.

Så nu är jag på jakt efter ett nytt överkast. Jag tycker att det är så snyggt när man bäddar så här.

Att endast ha överkast på nederdelen av sängen, det ser så nätt ut istället för ett stort tungt överkast. Men nackdelen med detta är att det blir så dammigt i sängen. Någon som har något bra förslag eller tips på hur man kan göra.

I lördags var det dags att klippa gräset och Thomas fällde ett träd. Efter det fick vi ta en sväng till Bubbetorp för att slänga skräpet från trädet.

Sen fortsatte jag att måla utemöblen som jag började med förra veckan. Så nu har den sin rätta färg men behöver lite målning till.

Den är målad i den rosa färgen som vi har på knutarna på huset. På denna bilden kan man även se skillnaden på altanen. Den ljusaste delen längst bort är den som är både tvättad och behandlad, där det är lite mörkare är det endast tvättat och här nämast där det är mörkast är ingenting gjort. Så man ser ju verkligen att jobbet med altanen lönar sig.

Pauline kom även förbi en stund och förgyllde vår dag.

Kvällen spenderade vi i ett något kyligt uterum, men med ljus och filtar blev det helt ok. Vi tittade på eurovision och tyckte det var väldigt många låtar som var bra i år. Låten från Ukraina som vann tilltalade mig inte alls. Jag tyckte väldigt mycket om Rysslands låt och framträdande. Den var både underhållande och bra.

Ja söndagen började med regn, frukost och melodikrysset. Sen gjorde vi oss i ordning för att köra till Sölvesborg och se Kevin och Hasslö spela fotboll.

Det tog nästan en timme att köra till Sölvesborg. Tycker Sölvesborg är en så mysig stad. Var ju i Vadstena förra året och tycker det är mycket som är likt med Vadstena och Sölvesborg. En liten mysig stad med äldre små hus.

Bildresultat för sölvesborg

Bildresultat för sölvesborg

 

Så kan mycket väl tänka mig att åka tillbaka hit en dag i sommar, när det inte är superhett och strosa runt lite.

Vi åt lunch i Sölvesborg innan matchen började. Valde ett ställe som heter Coffee House.

 

Bildresultat för coffee house sölvesborg

Något rörigt ställe men mycket god mat som var lagad med kärlek och glädje. Åt en mycket god hamburgare. Typ denna.

 

Bildresultat för coffee house sölvesborg

Sen var det dags att ge sig iväg till fotbollsplanen för att se fotboll. Ser alltid fram emot att se Kevin spela fotboll och hoppas på att få se en underhållande match och det började bra. Hasslö gjorde första målet men Sölve lyckades kvittera precis innan första halvlek var slut. 

Laget på väg ut efter första halvlek. Kevin med oranga skor.

Men i andra halvlek vet jag inte vad som hände och matchen slutade 5-1 till Sölve. Så det var första matchen som dom inte lyckades så bra. De andra matcherna dom förlorat har dom ju ändå varit med och förlorat med uddamålet. Så jag hoppas dom kan glömma detta och komma tillbaka och visa att dom verkligen kan för det kan dom.

Vi hade tur med vädret när vi var i Sölvesborg för där regnade det ingenting men på väg hem kom regnet igen och vad jag vet så regnar det fortfarande.

Så väl hemma blev det soffhäng med film och det fick bli inne med tänd brasa.

Så nu har vi sett: 

 

Bildresultat för en man som heter ove

En mycket underhållande film som både är rolig och sorglig. Rekommenderar verkligen.

Idag vaknade vi till regn igen och jag började min morgon med träning i uterummet. Men frukosten fick bli inne. Lite för kallt idag.

Idag har jag hemmadag med jobb och lite annat pyssel. Jag behöver även städa idag. Vi fick inte ihop det förra veckan och vi kände inte för att förgylla helgen med städning så idag får jag ta tag i det. Med lite bra ljud i öronen, bok eller musik så kommer det gå bra, får jag intala mig.

Jag hoppas ni alla har haft en skön helg och att ni ser fram emot en ny spännande vecka. För det gör jag.

Bildresultat för ny vecka

Kram Vendela

Bildresultat för hjärta

 

16 May 2016