Sätta gränser

Föreläsningen igår med Morgan Alling var fantastiskt bra. Eftersom det var Morgan Alling som gjorde föreläsningen så blev det naturligtvis mycket komik tillsammans med det allvarliga men det var väldigt underhållande. Så får du möjlighet att se en föreläsning med honom så tveka inte. Mycket bra att lära och att tänka på.

Föreläsningen var ca 1,5 timme men han hade kunnat prata flera timmar till och jag hade gärna lyssnat mer.

Att sätta gränser på rätt sätt och inte tillåta att någon trampar, trycker ner eller inte respekterar dig. Viktigt där att inte gå till motangrepp utan att backa lite och säga hur det känns för dig.

Ibland är man heller inte medveten om vad som händer utan det blir vardag eller som vi också säger, igenkänningsfaktor. Det är så här det är och så har det alltid varit.

Men när du blir medveten om det så är det viktigt att du tar tag i det och talar om hur det känns för dig.

Jag har i stort sett hela mitt blivit respektlöst behandlad och jag har även tillåtit det. Det var ganska nyligen som jag upptäckte det och tog tag i saken. Det är ganska tufft att bli medveten om det men det är också väldigt härligt när du kan göra en förändring.

Du kommer troligen att få bakslag men ju mer du blir medveten om det, snabbare kommer du att märka det och kunna stoppa det direkt. Men kom ihåg, lugnt och fint och tala om hur det känns för dig.

Var inte rädd för att sätta stopp för det, alla har rätt att bli behandlade med respekt.

Behöver du hjälp med detta så tveka inte att höra av dig till mig. Jag hjälper dig gärna på din resa. 

Återkommer en annan dag med annat ämne från föreläsningen.

Önskar er en härlig dag.

Kram Vendela

 

 

 

 

28 Apr 2017