Sista fredagen i oktober

Igår jobbade jag både förmiddag och eftermiddag så fick inte ihop något bloggskrivande då. På kvällen var jag och Thomas på ABB arena för att både äta och titta på hockey. Thomas hade vunnit biljetter på jobbet. Så först blev det mat i restaurangen i arenan, det var buffé som jag inte är så förtjust i, det serverades fläskfilé och kycklingfilé med olika tillbehör som sallad, potatis, potatisgratäng och olika såser. Tillbehören var helt ok men fläskfilén så torr, så torr, provade inte kycklingen, för den såg ännu torrare ut. Det är många som gillar fläskfilé och som till och med har det som sitt favoritkött, jag köper det aldrig och väljer det aldrig när jag är ute och äter. Så jag väntar fortfarande på att bli bjuden på en god fläskfilé. Så vi får se när det händer.

Sen var det dags för match mellan serieledarna i SHL, Karlskrona mot Frölunda. Jag hoppades som vanligt på en underhållande match med vinst och det blev det. Blev till och med onödigt spännande på slutet. Så kul och det blir så mycket glädje i kroppen, en härlig känsla. Så just nu är KHK serieledare. Det var det inte många som trodde efter förra säsongen.

Men något har hänt med domarna den här säsongen. Som jag säkert har skrivit förut så har jag full förståelse för att domarna inte har möjlighet att se allt som händer på isen och det går ju väldigt fort i bland. Men när det är tydliga saker som händer mitt framför ögonen på dom och dom inte agerar, då blir jag väldigt frustrerad och undrar varför. Igår blev det inte en enda utvisning och det är ju bra, det var en schysst match, men några utvisningar skulle det varit. Igår var ändå domarna rättvisa med sin feldömning. Tidigare matcher så har KHK blivit mycket drabbade av domarna som dömer fel. Så vad har hänt med domarna denna säsongen, det undrar jag. Tidigare kunde det ju naturligtvis ske feldömningar men inte så här många vid varje match. Så jag hoppas verkligen att det blir ändring på detta.

Idag har jag min lediga fredag och kommer att få besök av Pauline som kommer med lunch till oss. Så det blir en trevlig stund innan hon ska åka och jobba. Ska även försöka hinna med lite pyssel här hemma, såsom bakning, lite städ och annat plock.

I helgen säger prognosen sol så då ska vi passa på att jobba ute. Dags att stänga poolen och även börja med attefallshusbygget. Vi har även pratat om att ta en sväng till Äggaboden som ska en liten höstmarknad i helgen.

Så det blir lite av varje i helgen, lite nöje och en del arbete. Vi kommer även att förgylla vår helg med lite god mat och tv-mys.

Önskar er alla en härlig fredag och skön helg.

Kram Vendela

28 Oct 2016