Sista natten i Lösen 2016

I tisdags kväll när barnen var här gjorde jag en linssoppa från, Halv åtta hos mig, och som gästerna på tv verkade gilla mycket, mustig och god, sa dom på tv. Så då tänkte jag den vill jag göra vid tillfälle. Så det kändes som ett bra val i tisdags. Den var lätt att göra också så tänkte att det var bra för mig nu när jag blir lite lätt stressad över allt jag behöver tänka på och fixa innan vi ska resa.

Men eftersom jag aldrig gjort denna rätt tidigare så varnade jag alla för att det eventuellt inte skulle bli så gott. Det blev det inte heller, så fixade till den lite med grädde och creme fraiche. Då blev den iallafall ätbar. Några av gästerna tyckte den var god eller helt ok och tog om. Serverade lite stekt kött till, baguette, ostar och en tomatsallad vid sidan om. Efter det blev det lite fika så vi behövde inte vara hungriga när vi gick och la oss.

Igår jobbade jag förmiddag och en bit in på eftermiddagen och när jag kom hem var det verkligen dags att börja med packning. 

Sen var det dags för skypeträff igen med mina kurskollegor. Nu gör vi en paus och ses igen nästa år.

Idag ska jag hinna med lite tvätt och packning innan jag kör in till stan för jobb. Behöver även köpa tepåsar för att ta med till Spanien. Jättesvårt att hitta gott earl grey te, som är min favorit, i Spanien. Så det är något jag alltid tar med mig. Tar ju inte så mycket plats i resväskan.

Detta är en av mina favoriter.

Har även hittat en ekologisk sort som jag tycker är mycket god.

I eftermiddag när jag kommer hem så blir det städning, tycker det är väldigt skönt att komma hem till ett städat hus när vi varit iväg. Så det vill jag hinna med i dag, sen blir det mer packning och förberedning innan vi reser imorgon.

Så imorgon åker vi till Spanien och stannar där i tre veckor. Det är inte jättebra väder där just nu, en hel del regn verkar det som men sen kommer solen. Det är heller inte jättevarmt men i solen blir det ju härligt skönt och det går att sitta ute. Sen får vi se hur mycket solande det blir. Förra året blev det några timmar på takterassen. Det behövs inte så mycket för att man ska bli lite nöjd.

Det finns heller ingen julstress i Spanien, där vi är, och det uppskattar jag väldigt mycket. Jag vill kunna gå i en affär utan att bli nedsprungen av en som stressar över att det snart är jul.

Så ser verkligen fram emot några lugna och varmare veckor i Spanien.

Som ni vet så lovar jag inget bloggande när jag är på semester så vi ses när vi ses.

Önskar er en skön torsdag.

Kram Vendela

15 Dec 2016