Sista oktober

Min bästa tid är inte nu. Har inte så mycket positivt att skriva om helgen. Haft en ganska tråkig helg. I lördags åkte vi till Äggabodens höstmarknad. 

Det var fint väder och väldigt mycket folk. Vi hade hundarna med oss så det var svårt för dom att gå bland allt folk. Dom syns inte så då blir dom trampade på. Så vi fick bara våra små sötnosar. Vi stannade inte så länge men fick med oss lite varor hem. Trodde vi skulle köpa med oss lite ägg hem. Men när jag frågade hur hönsen går, så fick jag veta att dom går frigående inomhus. 

Jag vill helst köpa ägg från höns som har tillgång att gå frigående både utomhus och inomhus. Det är viktigare för mig att dom får gå ute än att det är ekologiska ägg. Då vet jag att dom har det så bra dom kan och mår bäst. Jag tror också att dom som låter sina höns gå utomhus vill sina höns väl och ger dom bra mat. 

Vi hade egna höns för några år sen när vi bodde på Hasslö. Det är fantastiska djur som är väldigt underhållande att titta på och ger goda färska ägg. Skulle gärna vilja ha höns igen men det är ju pass med alla djur så i dagsläget är jag inte redo att binda upp mig på det.

När vi kom hem stängde vi poolen för vintern. Inget roligt göramål men nödvändigt.

På kvällen blev det lite god mat och tv-mys. KHK spelade match mot Malmö och vann igen. En mycket underhållande och spännande match. Nu är det speluppehåll i två veckor. Men ser redan fram emot nästa match.

Söndagen var ingen spännnade dag för min del, jag tvättade, bytte lakan i sängen, la upp några saker på Facebook till försäljning, övade spanska, hjälpte till lite ute, lagade mat och tittade på tv. Så ingen toppensöndag för min del. Men vissa dagar är så och det är väl för att jag ska glädjas lite mer en annan söndag.

Idag är det äntligen måndag igen och jag har en ny spännande vecka att se fram emot.

Idag är det hemmajobb vid datorn för min del. I natt kom jag på att jag glömt betala räkningarna, hade tänkt göra det i fredags men då var det helt borta. Så lite småpanik över det. Men inget att göra åt det nu, bara att betala idag istället.

I eftermiddag är det dags för skype-samtal med mina kurskollegor. Då ska vi öva terapisamtal med varandra och det ska bli spännande att se hur det går.

Önskar er en härlig måndag och en ny spännnade vecka.

Kram Vendela

 

 

31 Oct 2016