Solig måndag

Det kan ju bli lite tjatigt men det är ju helt otroligt att detta underbara väder bara fortsätter och fortsätter och jag bara älskar det.

Ja i fredags var Thomas och jag i Kalmar vi körde på morgonen och lämnade bilen på Bilkompani för service och därefter åkte vi till Hamncaféet och åt frukost. 

 

Inget toppenställe men vi fick lite frukost i oss i alla fall. Efter frukosten åkte vi till Ikea för att titta på lite nya möbler till vardagsrummet. Är lite sugen på nytt vitrinskåp och nytt sideboard. Men det blev inget köp, hittade inget som vi tyckte var perfekt. Så det får vänta lite till. Så det blev endast lite småköp.

Efter Ikea tog vi oss en liten titt på nya Eko som har öppnat i Kalmar. Ligger också i Hansa city, bakom Plantagen kan man säga. En mycket fräsch butiken med mycket olika att titta på. Köpte några småsaker där också.

Sen var det dags för lunch. Var inte alls sugen på att åka in till stan igen så vi valde att åka till Kalmar Slottpark i stället. Park Hermina ett jättebra ställe. Härligt väder, lugnt och skönt, god mat och mycket trevlig personal. Kan man önska sig mer. Så detta stället kan jag verkilgen rekommendera.

Sen hann vi göra lite småköp inne på Giraffen innan vi fick besked om att bilen var klar. Innan vi körde hem svängde vi in till Kevin och Michaela för att norpa några äpplen utav dom. Så vi kunde göra en äppelpaj till våra gäster.

Sen hade vi en mysig fredagkväll här hemma. Vi sitter sällan ute sent på kvällen. Men denna kvällen kände jag att jag ville sitte ute en stund och bara njuta av det underbara vädret här i Sverige. Så vi gjorde i ordning lite varmt att dricka och tog med oss lilla högtalalaren ut och lyssnade på Michael Bolton och bara njöt.

Ja bilden blev upp och ner och jag vet inte varför och jag har försökt att ändra den men det går inte så valde ändå att lägga upp bilden.

Lördag förmiddag bestod mest i att förbereda maten till våra gäster. Vi hade en jättemysig dag med våra vänner Anita och Rickard och det var väldigt varmt ute. Tänkt att behöva sitta under parasollet och äta för att det är för varmt den 9 september. Ja det är helt otroligt.

Lördagkvällen blev lugn och skön med mys och tv.

Söndagen började med frukost och melodikrysset. Sen blev det lite småfix här hemma. Pauline och Linus tittade förbi en stund på lite fika. Mysigt att få träffa dom och höra vad som hänt sen sist.

Måndag idag och en ny spännande vecka att se fram emot. Min morgon började med min lilla utökade runda och denna gången skötte sig Runkeeper så nu vet jag att min nya runda är 1,9 km. Men benen var tunga i dag så det blev inget nytt rekord men är jättenöjd och glad ändå. Min hälar har än så länge inte reagerat alls på den lite längre rundan. Så hoppet finns fortfarande, men jag kommer att forsätta att ta det lugnt och inte öka för fort.

Idag är det hemmajobb för min del och troligtvis hinner jag vara ute lite i det härliga vädret.

Önskar er alla en skön måndag och en härlig vecka att se fram emot.

Kram Vendela

 

12 Sep 2016