Sveriges nationaldag

Ja idag säger vi grattis Sverige, eller vad säger man. Här i Karlskrona har vi i allafall haft ett underbart nationalväder.

I tisdag åkte Thomas till Danmark för att vara på en båt och övervaka en kabelläggning och han är fortfarande kvar där så jag har varit helt ensam hela helgen. Inte alls kul. Men det är ju mest synd om Thomas som inte får vara här i vårt paradis i detta underbara vädret. Helgen har rullat på och jag har pysslat med lite av varje. Jag har bakat, tvättat, klippt gräset, rensat ogräs, solat, badat och njutit av det härliga vädret.

Jag har bakat mina första glutenfria bullar.

Dom är helt ok goda och inte alls torra som glutenfritt bröd lätt blir, men vanliga bullar är godare.

Har även bakat två sorters matbröd. Men har bara bild på dom först jag gjorde.

Har inte smakat dessa men dessa var superenkla att göra. Bara att blanda ihop och klicka ut. Ska avsmakas till frukosten imorgon.

Förra året hittade vi en växt i vårt trädgårdsland som hade blad som ser ut ungefär som svärd. Thomas tyckte den var så cool och ville spara den så vi flyttade på den och nu blommar den. 

Jag tänkte att det kunde vara en svärdslilja så jag googlade och det var det. Så nu blommar den när Thomas är i väg så troligen har det blommat klart när han kommer hem så jag har skickat blider till honom. Har ingen aning om hur länge den blommar. Men den är släkt med iris så det lär ju inte vara så länge. 

I lördags hittade jag denna lilla rackare på altanen. 

Svårt att få fram på bilden hur stor den var. Men nästan 10 cm. Den största och levande som jag sett IRL.

Imorgon tisdag ska jag själv få uppleva en hel healingbehandling. Det ser jag verkligen fram emot. Sen har jag lunchdate och efter det jobb.

Jag hoppas ni alla haft en härlig helg och känner er redo för en ny spännande vecka.

 

 

Bildresultat för sveriges nationaldag

Kram Vendela

Hjärtat, Sky, Dahl, Blå Himmel

6 Jun 2016