Tro på dig själv

Det är väldigt lätt att trycka ner sig själv, dålig jag är, kan ingenting, håret är fult, inga kläder passar på min kropp, jag är tjock, kan inte laga mat, kommer aldrig få ett jobb med mera med mera. Kan troligen hålla på i all oändlighet om allt vi trycker ner oss själva med.

Det här är också en del av attraktionslagen, destå mer vi trycker ner oss själva destå mer kommer det bli sanningen. Så hur gör vi då istället för att lyfta oss själva?

Många har två röster i huvudet eller två små figurer på axlarna, en negativ och en positiv. Jag hade mina på axlarna och nu är dom borta och det är så otroligt skönt. Visst dom kan dyka upp ibland men då blir den negativa lätt bortmotad av den positiva. 

Så det gäller att öva och inte ge upp. Ju mer positiva tankar destå mer positivt i ditt liv. När den negativa tanken kommer så ta direkt dit den positiva tanken och mota bort den negativa och ju oftare du gör detta ju mer vanliig blir den positiva tanken. Jag har gjort det och lyckats. Vissa perioder har vi lite mer negativa tankar men ge inte upp för det.

Exempel på hur du kan tänka och säga:

- jag är fin/vacker och jag duger precis som jag är, gärna framför spegeln varje dag.

- jag är bra, jag kommer att klara/lyckas med det här.

- jag är precis lika bra som alla andra (ja precis, varför skulle just du vara sämre?).

- är det något nytt du ska lära dig så kan du inte tro att du kan det från början, du behöver lära dig det och det kommer du att göra. Ta bort tankar som: jag kan inte det här, nej du behöver lära dig först. Vi kan inte allt och vi kan heller inte och vi behöver inte vara bäst på allt.

- matlagningen eller andra saker som du känner att du är lite sämre på, tänkt istället: jag kan det här och då blir det så till slut.

Kan naturligtvis även här skriva hur många exempel som helst på detta men jag tror ni förstår hur jag menar.

 

För att få in ännu mer positivitet i ditt liv så kan du varje kväll tänka igenom din dag och fokusera på det bra och skriva ner tre saker som du tycker har varit bra eller som du är tacksam för. Detta kommer göra att du lättare ser att din dag varit bättre än vad du trodde. Är det något som du känner inte blev så bra så kan du tänka på det och hur du kan tänka/göra nästa gång den situationen dycker upp. Har själv gjort detta och det funkade på mig.

Jag önskar dig lycka till med dina postivita tankar om dig själva och jag vet att du kommer att lyckas.

Behöver du hjälp så finns jag här.

Önskar dig en härlig och positiv dag.

Kram Vendela

 

 

 

24 May 2017