Vegetarisk julbord nr 2

Fick till lite goda saffransbullar i fredags men det kunde ha varti lite mer saffran i. Men mumsigt goda ändå.

På kvällen var vi med vänner på Nya skafferiet och åt vegetarisk julbord. Fanns en hel del gott att äta och en hel del kål. Jag har kommit fram till att jag är väldigt känslig på vissa saker, såsom jordärtskocka, blomkål och nu även kål. Så hann knappt ut i bilen innan magen började svälla upp och göra väldigt ont. Ibland får jag lite uppsvälld mage som gör väldigt ont men om jag går och lägger mig med magont så är det i stort sett alltid över när jag vaknar på morgonen. Men inte denna gången, hade så ont hela natten och det var även kvar på morgonen. Så det var verkligen ingen hit.

Så ikväll ska jag dit igen och äta julbord med Hälsoplan 5. Så känner mig faktiskt lite orolig. Vill inte ha så ont i magen igen. Så ikväll kommer jag att undvika kål. Så det blir inte mycket kvar att äta då.

I lördags blev det en liten shoppingrunda och på kvällen var vi bjudna på middag hos våra USA-vänner Helén och Anders. Men innan vi blev hämtade så hann vi med lite glöggmys inne hos grannarna.

Hade köpt glöggen med smak 2016. Smak i år är kråkbär. Inget fel på den men inte den godaste jag smakat.

Fick mycket god mat hos Helén och Anders. Fisksoppa och smaskig efterrätt med nutella. Så himla gott.

Söndagen blev hemmadag med lite julpyntning här hemma och lugn kväll i soffan.

Idag är det måndag och en ny spännande vecka att se fram emot. Hemmajobbdag för min del och jag har även börjat på en ny utbildning på distans. Så den ska jag ta mig tid att sätta mig in i.

Ja och som ni redan vet blir det vegetariskt julbord ikväll för mig. Man kan ju hoppas att dom har utökat bordet med några nya rätter utan kål. 

Önskar er en härlig måndag.

Kram Vendela

 

 

 

 

28 Nov 2016