Viktigast i ditt liv

Ja vem är viktigast i ditt liv?

När jag fick den frågan första gången för en del år sen, precis när jag gått in i väggen, så svarade jag alla runt omkring mig förutom mig själv.

Jag var inte alls viktig för mig själv och det var därför det gick som det gick.

Men nu vet jag.

Jag är viktigaste i mitt liv.

Förra veckan skrev jag om den mindre bra egoisten i oss. Men ibland behöver vi vara egoistiska och tänka på oss själva. Som när vi tänker på oss själva för att vi vill må bra.

Att inte alltid göra som alla andra vill, utan ibland känna efter och tänka, vill jag detta, orkar jag detta, kommer jag må bra av detta. 

Men det får ju heller inte bli så att alla ska följa dig och göra det du vill och har lust med. Balans är alltid bra att ha. Tycker absolut att man ibland kan ställa upp för att göra någon glad men inte alltid och inte om man inte har ork och lust.

Så nästa gång någon frågar dig om du kan hjälpa till med något eller följa med på ditt eller datt så tänk efter, vad vill du och vad mår du bra av.

Det handlar natruligtvis inte om att inte bry sig om andra. Kärlek och omtanke kan vi ge i massor. 

Känner du att du för ofta säger ja och har svårt att säga nej och svårt att bryta ett mönstret så finns jag här och hjälper dig gärna med det. Så tveka inte att höra av dig.

Önskar dig en härlig dag.

Kram Vendela

 

 

 

 

 

10 May 2017